«Фаворити Успіху» logo Американці радять Україні використовувати ГМО, це підвищить урожайність
© FAVOR.com.ua
 
Американці радять Україні використовувати ГМО, це підвищить урожайність
  

Не всі іноземні інвестори побоюються погіршення інвестиційного клімату в Україні. В транснаціональної компанії Cargill, що почала свою діяльність в країні 14 років тому з Донецької області, якою на той час керував нинішній президент Віктор Янукович, великі плани: інвестують в портову інфраструктуру, активно просувають ГМО-технології в сільському господарстві, вивчають можливості розвитку тваринництва. Про це в інтерв’ю «КоммерсантЪ-Украина» розповів глава компанії Грегорі Пейдж.

За його словами, компанія Cargill вважає напрям генетично модифікованих організмів одним з найбільш привабливим для інвестицій в Україну.

«Наша компанія вже не займається напрямком генетично модифікованих організмів. Але я все ж вважаю, що саме цей напрямок є одним з найбільш привабливих. Розвиток сільського господарства в Україні, укрупнення господарств дозволяють застосовувати тут найкращі світові технології», – підкреслив він.

При цьому він додав, що, наприклад, застосування генетично модифікованого насіння олійних культур може підвищити врожайність не менш ніж на 3-4% на рік.

«І це за найскромнішими оцінками. Я вважаю, що зростання може бути набагато вище», – заявив Пейдж.

Нагадаємо, у квітні Європейська бізнес-асоціація (ЄБА) наполягала на необхідності усунення технічних бар’єрів для зовнішньої торгівлі, зокрема приведення маркування продукції у відповідність до європейських стандартів, а також відмова від маркування ;продукції написом «Без ГМО». Саме це, за словами фахівців, позитивно вплине на інвестиційний клімат у країні.

Зазначимо, у січні Кабінет міністрів України пропонував на законодавчому рівні скасувати обов’язкову норму маркування товарів позначкою «без ГМО».

Довідка

Компанія Cargill була заснована в 1865 році в США. В Україні компанія входить у десятку найбільших експортерів зерна, олійних культур і продуктів їхньої переробки. Крім цього, Cargill постачає в країну фруктові сокові концентрати, а також експортує металопродукцію, торгує цукром і какао-продуктами. Компанія також володіє двома олійноекстракційними заводами в Донецькій та Херсонській областях загальною потужністю переробки 1 млн тонн соняшнику на рік, а також шістьма зерновими елеваторами сумарною потужністю зберігання понад 300 тис тонн.

https://favor.com.ua/article/10914.html