«Фаворити Успіху» logo Ціни на хліб все ж підвищили
© FAVOR.com.ua
 
Ціни на хліб все ж підвищили
  

ПАТ «Київхліб» з 12 листопада підвищив ціни на хліб «Український столичний подовий» та батон нарізний «Київський» на 17% і 9,7% відповідно. Про це повідомили в прес-службі підприємства, передає «Інтерфакс-Україна».

Згідно з повідомленням, в результаті підвищення рекомендована роздрібна ціна на «Український столичний подовий» збільшилася на 0,68 грн – до 4,68 грн/шт.

На батон нарізний «Київський» вона підвищилася на 0,34 грн – до 3,84 грн/шт.

Зазначимо, раніше начальник Управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський заявляв, що влада Києва поки що не бачать підстав піднімати ціни на соціальні сорти хліба в столиці.

Також про те, що підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба немає, заявляли і в Мінагропроді. Там зазначили, що на сьогодні у резерві Аграрного фонду накопичено достатньо зерна, аби забезпечити потреби хлібопекарних підприємств усіх регіонів України для випічки найбільш вживаних сортів хліба.

Нагадаємо, голова ради об’єднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко заявив, що у листопаді по всій Україні зростуть ціни на хліб.

«Хвиля мине лише ті регіони, які зуміли вийти на ринковий рівень вартості хліба раніше. Але таких всього три – Харків, Крим та Хмельницька область. Жителям всіх інших областей потрібно готуватися до подорожчання. Підвищення цін не буде вбивчим», – сказав Васильченко.

На його думку, ціни зростуть приблизно на 10%, тобто буханець хліба подорожчає на 0,5 гривні.

«Дуже серйозно хитнуло зерновий ринок: вартість зерна 3-го класу вже сягає 2,2 тис гривень за тонну, а ще нещодавно не перевищувала 1,9 тис гривень за тонну. Борошно, відповідно, теж подорожчало і далі дорожчає. Мірошники вже попередили, що з 1 листопада підвищують відпускні ціни ще на 100 гривень за тонну», – зазначив Васильченко.

Варто нагадати, що на початку серпня, прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що ціни на хліб та інші харчові продукти в Україні залишаться стабільними, незважаючи на неврожай у країні.

«Спекулянти підняли голови, але, незважаючи на прогнози високої ціни на зерно нинішнього року, ціни на хліб, молоко, масло та інші продукти харчування в Україні не зростуть, на відміну від ситуації з неврожаєм в 2003 і 2010 роках. У держави є великі запаси продовольства та зерна, якими буде забезпечуватися український ринок», – заявив прем’єр.

Окрім хліба, в Україні подорожчав й алкоголь. Уряд України вирiшив збiльшити мiнiмальну роздрiбну цiну на горiлку на 15,3% i здiйснити таке пiдвищення у два етапи: найближчими днями – на 9,2%, а з 1 березня 2013 року – ще на 5,6%. Таке саме пiдвищення – на 15,3% – стосуватиметься i мiнiмальної цiни на iншi збродженi напої (сидр, перi тощо).

https://favor.com.ua/article/11265.html