«Фаворити Успіху» logo Науковці розкрили секрет ідеального сніданку
© FAVOR.com.ua
 
Науковці розкрили секрет ідеального сніданку
  

Сніданок, багатий на протеїни (наприклад, яйця, йогурт і нежирна яловичина), допоможе зберегти стрункість і утриматися від нічних перекусок. Про це заявили співробітники Університету Міссурі (США), пише РБК з посиланням на The Daily Mail.

Науковці з’ясували, що продукти, які містять протеїн, дозволяють контролювати апетит.

Згідно з результатами дослідження, 60% молодих американців регулярно пропускають найважливіший прийом їжі – сніданок. За словами Хізер Лейді з департаменту харчування при університеті, правильний ранковий раціон – ключ до розвязання проблеми ожиріння в Америці, де налічується понад 25 млн людей, які потерпають від цієї недуги.

Фахівці провели експеримент за участю 20 дівчат у віці 18-20 років, які страждають від надмірної ваги або ожиріння. Випробовуваних розділили на групи: перша не снідала, друга споживала продукти, що містять протеїн (яйця та м’ясо), а третя – зернові. В цілому сніданок складався з 350 калорій. У ході досвіду учасниці заповнювали опитувальник і здавали аналізи крові.

За допомогою МРТ науковці сканували ділянки їхнього мозку, які контролюють мотивацію до їжі і процес споживання їжі. Було встановлено, що високопротеїновий сніданок (35 гр білка) дозволяв наїдатися, регулювати витрату енергії, а також знижував активність у цьому відділі мозку. Дівчата, які віддали перевагу такому сніданку, відмовлялися від жирної і солодкої їжі по вечорах, чого не можна сказати про тих, хто споживав зернові або зовсім відмовлявся від ранкової трапези.

«Споживання сніданку, багатого на протеїни, впливає на те, чим ви будете харчуватися протягом дня. Отримані дані показують, що правильний ранковий раціон дозволяє запобігти переїданню і покращує якість харчування, замінюючи шкідливі перекушування якісними продуктами на сніданок», – коментують автори роботи.

Тим, хто відмовляється від сніданку, вони рекомендують порушити традицію хоча б на три дні – за цей час організм встигне адаптуватися до нового режиму роботи.

Результати дослідження опубліковано в American Journal of Clinical Nutrition.

https://favor.com.ua/article/13171.html