«Фаворити Успіху» logo Українські підприємства за відмову прийняти оплату карткою платитимуть штраф 8,5 тисячі гривень
© FAVOR.com.ua
 
Українські підприємства за відмову прийняти оплату карткою платитимуть штраф 8,5 тисячі гривень
  

Кабінет міністрів України запроваджує адміністративну відповідальність за відмову споживачу в розрахунку електронними картками, йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі, яке є ініціатором відповідних змін.

Напередодні Кабмін підтримав підготовлений міністерством проект постанови КМУ, яким, з метою захисту прав споживачів при використанні платіжних засобів, вносяться зміни до Положення про порядок накладання та стягнення штрафів.

За обмеження або відмову в реалізації прав споживачів щодо можливості розраховуватись платіжними картками на підприємців чекає стягнення у вигляді штрафу у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8,5 тисячі гривень), йдеться у документі.

Згідно із Законом України «Про захист прав споживачів», споживач має право на вільний вибір товарів і послуг у зручний для нього час та на вільне використання електронних платіжних засобів з урахуванням режиму роботи та обов’язкових для продавця форм розрахунків.

Заступник директора департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Сергій Литвиненко заявив, що з прийняттям постанови «споживачі можуть вимагати у всіх суб’єктів господарювання, де встановлені касові апарати, приймати в оплату електронні засоби платежу».

https://favor.com.ua/article/16417.html