«Фаворити Успіху» logo У Сумах затримали естонців, які розраховувалися за мобілки краденими картками
© FAVOR.com.ua
 
У Сумах затримали естонців, які розраховувалися за мобілки краденими картками
  
ПриватБанк

У Сумах банкіри та міліція затримали шахраїв, які розраховувалися в магазинах міста фальшивими картками іноземних банків. Як повідомила Служба безпеки ПриватБанку, затримати кіберзлочинців вдалося завдяки спільній спецоперації банку та міліції в одному з магазинів із продажу мобільних телефонів. Одного з учасників кібербанди, громадянина Естонії, було затримано на місці злочину під час спроби оплатити техніку краденими картками. Інших учасників злочинної групи, серед яких ще один естонець і двоє харків’ян, було затримано за місцем проживання в Харкові.

«Під час спроби розрахуватися за смартфони американською карткою в одному з магазинів техніки, наша система моніторингу безпеки транзакцій безпомилково визначила шахрайський характер операції, – говорить керівник Служби безпеки ПриватБанку Станіслав Крижановський. – Подальша операція із затримання шахраїв була проведена практично миттєво завдяки чудовій взаємодії банкірів і правоохоронних органів».

За даними попереднього розслідування, злочинна група встигла здійснити шахрайські операції з картками американських та європейських банків у торгових точках Сумської та Харківської областей. У ході затримання групи кіберзлочинців вилучено комп’ютерну техніку, 20 фальшивих платіжних карток закордонних банків, а також придбані з їх допомогою товари – дорогі смартфони та інші гаджети. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

 
вул. Грушевського, 1д, м. Київ 01001, Україна
Тел.: (380) 562-390-000
Факс: (380) 562-390-271
E-mail: privatbank@pbank.com.ua
Веб:
https://favor.com.ua/article/18328.html