«Фаворити Успіху» logo По всій Україні на 10-15% подорожчало таксі
© FAVOR.com.ua
 
По всій Україні на 10-15% подорожчало таксі
  

З 1 вересня в Україні почало дорожчати таксі: в середньому по країні тарифи піднялися на 10-12%. А столичні компанії підвищили суму мінімального замовлення з 25-28 до 30-35 грн, повідомив глава таксомоторної асоціації Андрій Антонюк, пише NewsFinance.ua.

«Ми підняли тарифи з початку цього місяця. Середня вартість замовлення виходить вище серпневої на 5-15 грн – розповіла оператор столичного Like Таксі Анна. – Але постійні клієнти поки не відмовляються від наших послуг».

Сильніше розцінки накрутили служби, які утримували і так високі цінники.

«Підняли тарифи на весь перелік послуг на 15%. Статистика відмов на колишньому рівні. Якщо їх не буде ставати більше, то може ще раз підвищимо тарифи», – повідомили в «Ягуар Таксі».

У великих компаніях («Бос», «Еліт» і «Експрес таксі») середня вартість 1 км піднялася з 3-4 грн до 5 грн.

Підвищили тарифи, і служби, що працюють в економ-сегменті, а також напівлегальні перевізники. Розмір «мінімалки» там виріс з 15-20 грн до 20-30 грн, а вартість кілометра – з 2 грн до 2,5-3,5 грн.

«Я вже не беру замовлення менше 35 грн або ціною менше 3 грн/км», – сказав столичний таксист Олександр Ворошилов.

Нові тарифи пояснюють стрімким подорожчанням палива (через зростання курсу долара розцінки на бензин підскочили з 15 грн/л до 17 грн/л), запчастин і життя в цілому.

«Обслуговування автомобіля стало дорожчим: масло, колодки та інше. Це не кажучи вже про ціну на бензин», – зазначив у бесіді водій київського таксі Олексій.

Причому, перевізники запевняють, що це не межа.

«Якщо бензин продовжить дорожчати, то слідом за ним ціни можуть піднятися ще на 5%», – запевнив Андрій Антонюк.

Причому, торкнеться це не лише Києва, а й регіонів. Там вже відмовляються від «мінімалки» в 30 грн, якої дотримувалися з початку року.

«Тарифи на сьогоднішній день: подача + посадка = 14 грн, мінімальна сума до оплати становить 35 грн, кожен кілометр – 4,5 грн, хвилина в пробці 0,75 грн», – розклав нові розцінки одеський таксист Володимир.

Додаткове п’ятивідсоткове подорожчання, про яке сьогодні говорять в компаніях, – це лише реакція на подорожчання палива. Але перевізники не відмовляються і від сезонного перегляду цін, і заздалегідь попереджають, що до початку зими планують на 5-10% підняти тарифи у зв’язку з погодними умовами.

https://favor.com.ua/article/21020.html