Британські дієтологи (https://favor.com.ua/experts/2010/food/) радять звернути увагу на підвечірок напередодні Нового року і святкові закуски, аби уникнути похмілля (https://favor.com.ua/vote/products/?section=232). Запечені в олії боби, збризнуті кисло-солодким соусом, з зернистим тостом, шматочком авокадо і стакан яблучного соку. "Ці продукти віддають свою енергію поступово. Якщо скропити боби кисло-солодким соусом (https://favor.com.ua/vote/products/?section=169), це ще більше сповільнить їхнє перетравлення. Таким чином, ефект алкоголю буде доходити до вас повільно, і вам не захочеться випити швидше", - розповіла дієтолог Азміна Говінджі. За її словами, ця страва допоможе запобігти падінню рівня цукру в крові, викликаного алкоголем (https://favor.com.ua/vote/products/?section=534) (саме це призводить до основних симптомів похмілля, таких як нудота і холодний піт). Яблучний сік (https://favor.com.ua/vote/products/?section=32) додасть виснаженому організму вітамін С. "Крім бобів вам необхідно буде ще щось з’їсти протягом святкового вечора. Я б порадила макарони" (https://favor.com.ua/vote/products/?section=505), - зауважила Говінджі. Відбивна з ягняти з солодкою картоплею, горошком, пробіотичний йогурт і склянку води. Подібну страву варто з’їсти за кілька годин до першої піднятою чарки, рекомендувала дієтолог доктор Сара Шенкер. М’ясо ягняти, за її словами, багате на білок, а солодкв картопля буде повільно віддавати енергію. "Даний набір продуктів є хорошим джерелом цинку, який "включить" імунну систему і підтримає виснажений алкоголем організм. Пробіотичний йогурт (https://favor.com.ua/vote/products/?section=538) допоможе вашому кишечнику", - пояснила фахівець. Хліб з цільного зерна з копченим лососем, помідорами і жирним вершковим сиром, банан і велику склянку апельсинового або томатного соку. "Це ідеальна закуска для новорічної ночі. Вона містить велику кількість калію, який допомагає збалансувати рівень рідини в організмі. Не секрет, що алкоголь є сильним сечогінним засобом, саме тому основний симптом похмілля - зневоднення", - розповіла дієтолог Каріна Норріс. Ще один плюс поєднання лосося (https://favor.com.ua/vote/products/?section=257) і жирного сиру (https://favor.com.ua/vote/products/?section=176) — великий вміст білка, який зупинить падіння рівня цукру. Банан, а також томатний або апельсиновий соки, багаті на вітаміни B і C, які приведуть у норму імунну систему. Овочевий суп з сочевицею, молочний коктейль зі знежиреного молока, банан і чайна ложка меду. "Суп із сочевицею заповнить ваш шлунок, але, в той же час, буде віддавати вуглеводи повільно. Тому після такої страви почуття голоду не настане дуже довго. Алкогольне сп’яніння в результаті настане не так швидко, а рівень цукру в організмі не буде знижуватися", - пояснив Сіан Портер з Британського дієтичної асоціації. Спирт знижує рівень вітаміну А. Однак морква та помідори, що містяться в овочевому супі, збільшать поглинання бета-каротину, що сприяє утворенню вітаміну А. Що стосується молочного коктейлю, то він містить велику кількість білка і клітковини. Яєчня, житній хліб і стакан одновідсоткового молока. "Подібний підвечірок забезпечить хороший баланс повільних вуглеводів і білків. Рівень цукру в крові залишиться стабільним на весь вечір", - розповіла дієтолог Фіона Хантер. Житній хліб, на її думку, в цьому плані краще, ніж білий або з цільного зерна. "Яйця і молоко (https://favor.com.ua/vote/products/?section=78) багаті на вітаміни, зокрема групи B, і мінерали, так що ви зміцните свій організм, перед тим як випити велику дозу алкоголю" (https://favor.com.ua/vote/products/?section=21), - запевнила експерт. ———————————— Цей документ було скопійовано з FAVOR.com.ua (https://favor.com.ua/article/3424.html). Всі права на матеріал зберігаються за його автором. При перепублікуванні посилання на джерело матеріалу є обов’язковим! Дата документу: 29 грудня 2010 р.