«Фаворити Успіху» logo Інтервенція стегенець ударить по свинині і яловичині, вважає міністр АПК
© FAVOR.com.ua
 
Інтервенція стегенець ударить по свинині і яловичині, вважає міністр АПК
  

Юрій МельникІнтервенції курячих стегенець суттєво не позначаться на роботі українських виробників м’яса птиці, проте можуть призвести до скорочення переробки свинини і яловичини м’ясопереробними підприємствами. Про це заявив міністр аграрної політики України Юрій Мельник.

«Виробники курятини перенесуть це – інтервенції стегенець – нормально. В першу чергу, удар відчують ті, хто поставлятиме свинину і яловичину на м’ясопереробні підприємства, тому що цей продукт (стегенця – ред.) йтиме на переробку і витіснятиме не курятину, а свинину і яловичину», – заявив Мірошник, повідомляє УНІАН.

За словами міністра, очікується, що стегенця надходитимуть на м’ясокомбінати для переробки на ковбасний фарш.

Нагадаємо, 15 липня на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що Держкомрезерв почав інтервенцію курячих стегенець на український ринок, і ціна на них повинна в роздрібній торгівлі знизитися до 13,5 грн за кілограм.

Сьогодні, 16 липня, глава Державного комітету з матеріального резерву Михайло Поживанов повідомив, що Держкомрезерв вже відпускає для продажу в роздрібних мережах курячі стегенця із США за ціною 10,72 грн за кг. Він не уточнив, який обсяг стегенець купує Держкомрезерв, підкресливши, що він достатньо великий.

Він підкреслив, що є всі підстави стверджувати, що в роздрібній торгівлі стегенця продаватимуться не дорожче 13,50 грн за кг.

9 липня Тимошенко заявила про необґрунтовано високі ціни на курятину. При цьому вона звинуватила в зростанні ціни на м’ясо птиці керівника Державного управління справами Ігоря Тарасюка.

«Єдиний, хто залишає незрозумілу і необґрунтовану динаміку підвищення цін – це всього один виробник м’яса курки, який працює в Секретаріаті у Віктора Івановича Балоги. Це єдиний, хто зробив такі надзвичайні зусилля на тлі того, що всі ціни або стабілізуються, або знижуються «, – підкреслила прем’єр.

https://favor.com.ua/article/504.html