Лікування зубів в Україні. Дешево і якісно.
  
Автор:

Про те, що до України все частіше і частіше приїжджають громадяни ЄС і США з метою лікування, я чув вже давно. Але якось ніколи не зустрічав статистики, і ось нещодавно в Інтернеті я натрапив на цифру, щороку Україну відвідують близько 30 тисяч іноземних медтуристів. З них близько 70 відсотків приїжджають в Україну з метою вилікувати зуби. 30 відсотків, відвідують наші курорти.
  Чесно, не очікував побачити таку вражаючу цифру. Можна вже говорити про масовість явища, про певну тенденцію, яка з часом може стати однією з гілок стратегічного розвитку країни, яка шукає своє місце в глобальному світі.
  Чому так?
  В Європі та США, навіть, незважаючи на так званий Обама-кейс послугами всеохоплюючої медичної страховки мають можливість користуватися, далеко не всі. У Штатах близько 50 відсотків мешканців. Іншим медичні послуги обходяться дуже дорого. Поставити звичайну пломбу у не самого кваліфікованого лікаря, обійдеться пацієнту в 120-150 доларів, установка самого простого імпланта, не менше 2 тисяч. Що і говорити, якщо потрібно вилікувати не один зуб. Не набагато менше ціни і в Європі. Тому вже давненько жителі найбільш розвинутих країн, поглядають по різних боках, де можна вилікувати зуби подешевше. Такі «зубасті» ціни виправдовують і вимушену подорож і проживання в чужій країні. Тим більше, що часто це стає свого роду приємним, а іноді і корисним проводженням часу.
  Все більш популярним серед жителів Заходу стає лікування зубів в Україні. Привертає практично всі. Ціни на стоматологічні послуги нижче в рази. Ціни на готелі, харчування, дозвілля, теж значно поступаються європейським та американським. Якість обслуговування і професіоналізм українських стоматологів досить високі, особливо якщо порівнювати з малорозвинутими країнами. Тобто лікування зубів в Україні, якщо розглядати в розрізі співвідношення ціна-якість, цілком задовольняє невибагливих західних пацієнтів.
Стоматологічній галузі України, треба бути готової до того, що потік медтуристів з країн Західної Європи і США буде тільки зростати. Тому що ті країни, які в області «стоматологічного туризму» зробили прорив раніше нас (Угорщина, Болгарія) стрімко наздоганяють Західну Європу за рівнем життя, і відповідно за цінами. Україна, звичайно в плані сервісу та розвитку інфраструктури поступається цим країнам, але не набагато.
  Україна зараз знаходиться у пошуку «проривних галузей», економічних ніш, здатних залучати гроші в країну. Надання стоматологічних послуг на експорт – одна з таких галузей. Поки, для масового потоку не вистачає багато чого, але те, що до нас вже на даному етапі приїжджає 20 тисяч пацієнтів на рік, говорить про гарні перспективи.
  Звичайно, масове залучення іноземних пацієнтів може спричинити підвищення цін на стоматологічні послуги й пересічного українського громадянина це навряд чи втішить, але в будь-якому випадку переваг більше. Так будемо сподіватися на збільшення потоку «стоматологічних туристів» в нашу країну і, відповідно, успішний розвиток стоматологічної галузі.


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті