Нетрадиційний Єгипет. Дахаб.
  
Автор:

Відпочинок в Єгипті в першу чергу асоціюється з коралами, кольоровими рибками і теплим морем. Традиційними єгипетськими курортами вважаються Шарм-ель-Шейх і Хургада. Готелі, море, корали, цілком спокійний і пасивний відпочинок, більш сприятливий у зимовий період, тому, що влітку в цих краях, панує нестерпна спека. Принаймні, таке уявлення про Єгипет мають більшість наших туристів.
  Дахаб – це рай для серферів і дайверів
  Але для любителів активного відпочинку в Єгипті теж знайдеться багато цікавого. У ста кілометрах від Шарм-ель-Шейха знаходиться курорт Дахаб, місце, шановане серферами і дайверів з усього світу.
  Колись Дахаб був непримітним бедуїнським селищем, але за останні тридцять років, перетворився на сучасний курорт з розвиненою інфраструктурою. При цьому, мабуть, з усіх курортів Єгипту, це єдине, не зіпсоване масовим туризмом, місце.
  Дайверів, приваблює сюди природний феномен, відомий під назвою «Блакитна діра в Дахабі». Природне заглиблення в Червоному морі, глибиною понад сто метрів, з практично вертикальними краями. Потрібно зауважити, що дайвінг в цих місцях екстремальний і досить небезпечний, підводні течії на глибині більше п’ятдесяти метрів забрали життя не одного відчайдухи. Про це свідчить і ще одна, неофіційна назва Блакитної дірки – «цвинтар дайверів».
  Ціни на дайвінг в Дахабі дуже привабливі, в середньому в два рази нижче, ніж на інших відомих курортах. Тому, дуже часто, європейські дайвери залишаються тут на два, а іноді і на три місяці, зраділі такою дешевизною.


  Точно також сюди з’їжджаються і серфери з усього світу. Постійний вітер, дозволяє займатися тут серфінгом цілорічно. До того ж, профіль узбережжя Червоного моря і різний рельєф дна ділить прибережну зону на ділянки для серферів різної кваліфікації. У розташованих неподалік від Дахаба лагунах, в основному, практикуються новачки. Професіонали ж, катаються на хвилях на більш відкритих ділянках з високими хвилями.
  Крім того, Дахаб – одне з кращих місць на Землі для снорклінга, спостереження за життям підводного світу без акваланга. Цьому сприяють прозора смарагдова вода, різноманіття коралових рифів і морських мешканців. На відміну від інших курортів Єгипту, в Дахабі живий кораловий риф, що тягнеться вздовж усього узбережжя.
  Більшість готелів в Дахабі розраховані на серферів і дайверів. Як правило, у вартість пансіону, навіть п’ятизіркових готелів, включені тільки сніданок і вечеря. Обід відсутній. Це пов’язано з тим, що вдень ніхто не повертається в готель, всі у цей час ловлять хвилі або споглядають різнокольорових рибок. З цієї ж причини, в штаті персоналу, мінімум аніматорів, розваги, для цієї публіки, надає саме Червоне море.
  За матеріалами статті http://mojimandry.blogspot.com/2016/11/dahab.html


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті