«Фаворити Успіху» logo Пластмасові коронки
© FAVOR.com.ua
 
Пластмасові коронки
  

Це один з найдешевших і простих методів зубного протезування. Матеріалом для штучного зуба служать стоматологічні акрилові полімери. Протез може бути виготовлений тільки з пластика, або мати металеву основу і пластмасову облицювання.
За своїм естетичним характеристикам коронки з пластмаси не поступаються металокераміці. Завдяки поєднанню безлічі відтінків пластика за кольором і блиску вони не відрізняються від природних зубів.
Однак по міцності, акрил непорівнянний з металом або металокерамікою, а вже тим більше з коронками з діоксиду цирконію. Акриловий протез без металевої основи, прослужить не більше 2-3 років через низьку міцність. Саме тому його стінки повинні бути набагато товщі, тобто при препаруванні зуба необхіднозшліфувати більший шар тканин зуба, ніж при установці металокерамічних конструкцій.
Термін служби металопластмасової коронки набагато довше, до 5 років. Її пластикове облицювання при необхідності можна поміняти, не змінюючи металеву основу.
Пластикові та металопластикові коронки, в більшості випадків, встановлюються тільки на передні зуби. Використовувати їх для установки на жувальні зуби недоцільно, зважаючи на низьку міцність акрилу.
Фахівці в області зубного протезування стоматологічного центру «НИКАС», на практиці використовують більшість сучасних методик, з цінами і асортиментом яких можна ознайомитися на сторінці http://nikas.zp.ua/uslugi/protezirovanie/

https://favor.com.ua/blogs/31280.html