Вересень у Туреччині
  
Автор:

Ось набридло мені описувати корона вірусні страхіття, тому я вирішив, що називається віддатися солодким спогадами. П’ять років тому, у вересні 2015 року, я відпочивав в Туреччині на узбережжі Егейського моря (https://www.t.zp.ua/Отдых-в-Турции/Эгейское-побережье), і треба сказати, що в плані погодного комфорту, це було, напевно, моя найприємніша подорож.
  Оксамитовий Бодрум
  У вересні, на узбережжі Егейського моря, вже немає спопеляючої і виснажливої спеки, яка буває тут у липні та серпні. Температура повітря вдень, рідко перевищує 30 ℃, а вночі не падає нижче + 25 ℃. Температура води в Егейському морі, тримається біля позначки + 28 ℃. Тому можна і позасмагати, не боячись отримати тепловий удар, і вдосталь накупатися, не боячись ні замерзнути, ні застудитися.
  Окремо варто згадати про екскурсії, які організовуються по всьому узбережжю Туреччини (https://online-tour.net/экскурсии-в-турции/). Одна справа кататися на автобусі напівпустельною Туреччиною, коли за вікном +45 ℃, і зовсім інша, коли + 30 ℃. А поїхати з Бодрума є куди, З усіх боків він оточений руїнами легендарних давньогрецьких міст, та й сам, по суті, є спадкоємцем Галікарнаса, відомого нам зі шкільної лави. Саме тут знаходилося одне з семи чудес світу, Мавзолей в Галікарнасі.
  Крім того в цей час починається сезон збору гранатів і динь. Тому по всій Туреччині продається дивовижно смачний свіжовичавлений гранатовий сік і стиглі, ароматні і солодкі турецькі дині. Смакота, невимовна. Притому за зовсім невеликі гроші. Так що вересень в Туреччині найкращий час для відпочинку. Самий, самий оксамитовий сезон.


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті