АНГЕЛІВ СТАЄ БІЛЬШЕ (фото)
  
http://www.news.rudnytska.com/index.php?nma=news&fla=stat&cat_id=1&nums=217

Передріздв’яний Київ наповнюється ангелами. 15 грудня співачка і художниця Анжеліка Рудницька разом із дітьми українських зірок плели ангелів своїми руками.



Вже п’ятий рік Анжеліка Рудницька і Фонд відродження культурного середовища Києва вже п’ятий рік проводять майстер-класи народного мистецтва. У ці передсвяткові дні Анжеліка зібрала дітей зірок у музеї Івана Гончара на урок соломоплетіння, щоб розповісти, як прикрашали до свят свій дім наші предки, які матеріали використовували і як проводили довгі зимові вечори.



Ще до початку майстер-класу «Етноклуб» музею наповнився пресою, теле- і фотокамерами, скрізь пахло запашним чаєм «Бесіда» і потихеньку збиралися діти.



Першими прибули син відомого дизайнера Олександра Гапчука Кирило із мамою Юлею, який похвалився, що у нього вже почали випадати молочні зуби, а значить він вже дорослий! Не пропустила майстер-клас і донька співака і композитора Лері Віна Полінка, яка залюбки допомагала заплітати кукурудзяні косички шестирічній Марічці (доньці телеведучої «Інтера» Анни Гомонай і народного депутата України Андрія Шевченка). Ніколь-Софійка Катеринчук (донька народного депутата України Миколи Катеринчука) цього разу творила із мамою Анастасією, ретельно складаючи листочок до листочка. Не обійшлася без маминої допомоги і маленька Злата – донька популярної телеведучої Нового каналу Олі Фреймут. А от Павлік Павлік – хрещеник Анжеліки і син відомого українського співака Віктора Павліка об’єднав зусилля із Уляною Матвієнко (донькою співачки Антоніни Матвієнко і онукою легендарної співачки Ніни Матвієнко). Вони були найстаршими «майстрами» цього майстер-класу. До того ж Улянка почує себе у музеї Івана Гончара, як вдома, адже тут за головного її дідусь – Петро Гончар. Приєдналася до дивовижного уроку і постійна учасниця майстер-класів Анжеліки, а тепер вже зірки – Саша Єгорова (донька Сніжани Єгорової). Діти страшенно пожвавилися, коли побачили Сашу і зустрічали її щирим і гучними оплесками. А потім намагалися сфотографуватися із Сашею. Щоправда, їм це не вдалося, бо найменший учасник майстер-класу – молодший брат Саші Андрійко Мухарський навідріз відмовився заходити у зал, мотивуючи це тим, що він дуже скучив за татком. Жодні вмовлянки-забавлянки не допомогли. Напевно, Анжеліці доведеться провести майстер-клас по соломо плетінню у великій сім’ї Мухаських-Єгорових окремо. На щастя, там достатньо охочих до творчості!



Справжньою несподіванкою вечора стала поява відомого українського футболіста і тренера Андрія Гусіна, який привіз сина Ваню. Зазвичай, Ваня приїжджаєз мамою Христинкою, але зараз красуня-мама дуже зайнята – займається щойно народженою донькою Анастасією. Приїзд Вані, який став одним із талісманів майстер-класів, був під загрозою. Але на щастя, Андрій виявив не лише бажання супроводжувати сина, але й долучитися до майстер-класу. Правда, хлопці чесно зізналися, що спортсменам надто важко так довго сидіти й займатися кропіткою роботою. Але ангела маленькій Анастасії вони-таки створили. І пообіцяли обов' язково провести майстер-клас із футболу. Так що нові несподіванки – попереду.



Тендітне і вишукане мистецтво соломоплетіння опановували під керівництвом народного майстра Ірини Білай. Солома, листя кукурудзи, нитки, трішки фантазії, старання, багато любові – от і усе, що потрібно для дива, яке діти творили своїми руками. Через дві години творчих поривів легкі ангели розлетілися у різні куточки міста, щоб радувати маленьких майстрів і їхніх батьків.











Анжеліка Рудницька дякує за підтримку Музею Івана Гончара, майстрині із соломоплетіння Ірині Білай, компанії «Вавилон» і ТМ «Бесіда». А також зіркам, їхнім дітям і усім журналістам, які взяли участь у майстер-класі.


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті