«Фаворити Успіху» logo Прекрасне мистецтво Рудницької виявилося ще й смачним (фото)
© FAVOR.com.ua
 
Прекрасне мистецтво Рудницької виявилося ще й смачним (фото)
  
http://www.news.rudnytska.com/index.php?nma=news&fla=stat&cat_id=1&nums=221

Мистецтво буває не лише гарним і привабливим, але й смачним. Перевірити це на собі запросили музей Івана Гончара і Анжеліка Рудницька. У рамках фестивалю «Завтра – Різдво!», який зібрав під своє крило Ніну Матвієнко, Олега Скрипку, гурт «Гайдамаки», Анжеліку Рудницьку, братів Капранових і багатьох народних майстрів, нині проходять яскравий різдв»яний ярмарок і різноманітні майстер-класи.

Відома співачка і художниця Анжеліка Рудницька, яка щойно отримала звання «Світовий майстер», цього разу взялася за солодкі малюнки, провівши найсмачніший урок фестивалю по розпису медових пряників. Разом із гуртом малюків художниця, озброївшись кулінарними мішечком із солодкою білковою пастою, виводила українські народні орнаменти. Наслідуючи її приклад, дітлахи із задоволенням «одягали» випечені фігурки дівчат у вишиванки і картаті спіднички, а коржики у вигляді півників перетворювали на казкових персонажів. Через 10-15 хвилин однотонні «півники» і «дівчатка» із тіста нагадували кулінарні картини. А залишками солодкої глазурі, діти розмальовували власні пальчики або ж просто ласували.
Кульмінацією найсолодшого майстер-класу фестивалю стало масове частування кулінарними розписами! Діти із задоволенням з»їли власні творіння і на радощах заколядували усім присутнім і журналістам.

Першими солодкі шедеври самої Анжеліки Рудницької оцінили її племінники. Діти чесно зізналися, що, отримавши у подарунок на Миколая розмальовані медові пряники, - вони одразу злизали неймовірно гарні й солодкі візерунки.

- Такі «смачні уроки», - зауважує Анжеліка, - може провести дома будь-яка мама чи бабуся, проявивши трішки фантазії й бажання поближче поспілкуватися із власною дитиною. Під час спільної творчості діти розповідають про свої проблеми і здобутки, про сумніви і перемоги. А якщо у вас на це немає часу – приходьте у музей Гончара. Фестиваль триватиме до 26 грудня.















Євгенія Перуцька - фото
https://favor.com.ua/blogs/3371.html