Донедавна найціннішим сортом кави в світі був сорт Kopi Luwak. Родом цей сорт з Індонезії, де «Копі» означає кава, а «Лювак» — місцева назва хижої тварини, що приймає безпосередню участь у виробництві цього напою. Технологія виробництва виглядає настільки ж простою, наскільки й незвичною — тваринки з’їдають найспіліші плоди (кавові вишні), перетравлюють м’якоть, а самі зерна екскремують. Спеціально навчені робітники знаходять та збирають ці екскременти. Зерна миють, сушать та відправляють на переробку та обжарення. Саме в процесі пе ретравлювання кавові зерна набувають свій знаменитий відтінок смаку. Успіх сусідів не давав спокою жителям Тайланду. Витративши близько 300 000 доларів на дослідження, вони змогли таки перенести незвичний спосіб обробки кави на слонів, які завдяки своїх массі вміють переробляти каву «в промислових обсягах». Тепер найдорожчим сортом кави у світі є сорт «Блакитний бивень». Назва промовляє сама за себе. А якій каві надаєте перевагу ви? Мелену з зерен (https://favor.com.ua/en/vote/products/coffee-in-beans-or-milled/), чи розчинну (https://favor.com.ua/en/vote/products/instant-coffee/)? Яка ваша улюблена марка кави? ———————————— This document has been copied from FAVOR.com.ua (https://favor.com.ua/en/article/12524.html). All rights reserved by author of the material. In case of re-publication, the link to the source of the material is strongly required! Document date: February 11, 2013