Найпопулярнішим складником на святковому столі у громадян України стане шампанське. Саме воно є лідером з-поміж категорій, які демонструють найбільше зростання кількості покупців. Так, кількість покупців шампанського зростає на свята у 15 разів порівняно із середнім показником за решту року. Про це свідчать дані споживчої панелі домогосподарств GfK Ukraine.
Другу сходинку посідають консервовані овочі, що й недивно, оскільки консервовані горошок і кукурудза є невід’ємними інгредієнтами найпопулярніших святкових салатів.
До трійки найбільш «ходових» продуктів увійшли також солодощі – кількість покупців шоколадних цукерок збільшується удвічі.
Не відстає від них і майонез, без якого неможливо приготувати новорічний олів’є або оселедця під шубою. До речі, кількість покупців солоної, копченої риби та ікри теж зростає майже в 1,5 раза. Не обходиться святковий стіл без свіжих фруктів, цитрусових.
Якщо порівняти ситуацію з іншими європейськими країнами, то українці подібні до німців, у яких теж шампанське на першому місці. Прикметно, що ігристий напій і шоколадні цукерки в топі продуктів у жителів Іспанії та Франції, де кількість покупців цих продуктів також зростає більше порівняно із середнім показником за інші місяці. Голландці надають перевагу міцному алкоголю, а поляки – вину.
|