“Favorites of Success” logo ПриватБанк не може відновити роботу в Криму через відсутність легітимної законодавчої бази
© FAVOR.com.ua
 
ПриватБанк не може відновити роботу в Криму через відсутність легітимної законодавчої бази
  
PrivatBank

ПриватБанк поки не може відновити операції за рахунками та картками своїх клієнтів через відсутність легітимної законодавчої бази, що визначає основи діяльності банківської системи в Криму. Як повідомила прес-служба банку, сьогодні на півострові банки не можуть продовжувати працювати в рамках діючого раніше правового поля, а нові законодавчі акти з роботи банків і валютної системи так і не затверджено. У такій ситуації ПриватБанк продовжує працювати в режимі «банківських канікул», не обслуговуючи рахунки своїх корпоративних і приватних клієнтів.

«На жаль, сотні тисяч наших клієнтів опинилися заручниками створеної владою Криму ситуації, коли за багаточисельними лозунгами та гучними заявами немає жодної правової бази та чіткого розуміння механізму роботи банківської системи, – зазначає прес-служба ПриватБанку. – На сьогодні банк не має законних підстав для проведення операцій з рахунками та картками клієнтів, конвертації рахунків і розрахунків у рублях. Окрім того, на півострові не працює система міжбанківських і казначейських платежів, через що нормальна робота банку просто неможлива».

У ПриватБанку переконані, що якнайшвидший розгляд парламентами законів про функціонування банківської системи на території Криму дозволить почати розробку процедури роботи банків у Криму вже найближчими днями. Окрім того, для відновлення роботи банківської системи Криму потрібно якнайшвидше вирішити головні питання підтвердження прав власності на майно, що виступає як застава за банківськими кредитами; питання фінансового обліку банків та оподаткування, а також ще ряд базових питань роботи банківської системи.

«Ми сподіваємося, що після розгляду парламентами спеціальних законів про діяльність банків на території Криму, регулятори як з української, так і з російської сторони зможуть розробити чітку та зрозумілу процедуру роботи банків, що буде в першу чергу захищати інтереси клієнтів», – йдеться в повідомленні прес-служби ПриватБанку.

Мережа банківського обслуговування ПриватБанку є найбільш сучасною та розвиненою в Криму. На півострові діє 2 філії та 337 відділень банку, 483 банкомати, а також 773 термінали самообслуговування. ПриватБанк обслуговує в Криму понад 790 тисяч приватних клієнтів і 12 тисяч корпоративних клієнтів, у Кримській філії банку працює понад 1 300 співробітників.

 
вул. Грушевського, 1д, м. Київ 01001, Україна
Phone: (380) 562-390-000
Fax: (380) 562-390-271
E-mail: privatbank@pbank.com.ua
Web:
https://favor.com.ua/en/article/18873.html