“Favorites of Success” logo У Києві на прохання городян відкриють ще 70 продовольчих магазинів
© FAVOR.com.ua
 
У Києві на прохання городян відкриють ще 70 продовольчих магазинів
  

У столиці на прохання киян цього року відкриють ще 70 продовольчих магазинів, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Ірену Кильчицьку.

За її словами, міська влада звернула увагу на цю проблему «після громадських слухань, де кияни висловили незадоволення щодо кількості продовольчих крамниць, особливо в центрі міста».

«Як наслідок, у жовтні 2006 року вийшло розпорядження Леоніда Черновецького про розміщення відповідних магазинів у приміщеннях, які відносяться до комунальної власності Києва і районів», — повідомила Кильчицька.

За її інформацією, на початок 2007 року у виконання цього розпорядження було відкрито вже 22 крамниці загальною площею понад 7 тисяч квадратних метрів. «Торік ми відкрили ще 52 крамниці, а цього року плануємо відкрити близько 70», — сказала Кильчицька.

Нагадаємо, що раніше КМДА заявляла про намір «навести порядок» в торгових рундуках і кіосках Києва. Протягом 2007 року було демонтовано 546 кіосків і рундуків.

«Під прикриттям того, що в деяких районах не вистачає продовольчих крамниць, і жителі не мають можливості придбати хліб, молоко, сіль та інші продовольчі товари першої необхідності, встановлюються цілі торгові комплекси з продажу жувальної гумки, пива, сигарет, «швидкої» їжі, шаурми, кур гриль. Не одиничні випадки продажу через кіоски алкогольних напоїв, що протирічить законодавству», — повідомляла Ірена Кильчицька.

https://favor.com.ua/en/article/246.html