“Favorites of Success” logo Одноразові пластикові пакети заборонять в 2013 році
© FAVOR.com.ua
 
Одноразові пластикові пакети заборонять в 2013 році
  

Запрет на одноразовую пластиковую упаковку

У 2013 році з ринків і супермаркетів зникнуть одноразові пластикові пакети.

До серпня 2012 р. Кабінетом Міністрів планується внести до Верховної Ради законопроекти про поступову відмову від пластикової упаковки та миючих засобів що містять фосфати, а також протягом найближчого місяця буде прийнято постанову про утилізацію сміття зі ртуттю та батарейок.

Ще в жовтні в Мінекології заявляли про те, що готують законопроект про заборону ввезення в Україну побутових миючих засобів, що містять фосфати. У свою чергу ряд експертів заявили, що практично всі найбільші гравці ринку побутової хімії мають виробничу базу в Україну, а обмеження імпорту навряд чи зіграють якусь істотну роль у вирішенні проблеми.

Одночасно з цим в Мінрегіонбуді вирішили дати бій одноразовим пакетам, які безкоштовно можна взяти в супермаркетах або купити на ринку — відомство розробило законопроект, який передбачає заборонити виробництво, імпорт і розповсюдження пакетів, об’ємом менше 20 л, товщиною — менше 0,025 мм. Винних каратимуть штрафами до 1700 грн. У Міністерстві розраховують, що закон запрацює в 2013 році.

https://favor.com.ua/en/article/7900.html