“Favorites of Success” logo Прес-реліз на тему: діяльність ВЕРНУМ БАНК підтверджує довгостроковий кредитний рейтинг на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний»
© FAVOR.com.ua
 
Прес-реліз на тему: діяльність ВЕРНУМ БАНК підтверджує довгостроковий кредитний рейтинг на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний»
  
Прес-реліз на тему: діяльність ВЕРНУМ БАНК підтверджує довгостроковий кредитний рейтинг на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний»ВЕРНУМ БАНК знову своєю фінансовою діяльністю підтверджує довгостроковий кредитний рейтинг на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний». Рейтинг, наданий Національним рейтинговим агентством «Рюрік», Банк підтримує з 2010 року, завдяки беззбитковій діяльності та виконанню більшості економічних нормативів, встановлених НБУ, зокрема – нормативів ліквідності та капіталу зі значним запасом. Додатково експерти агентства відмітили ряд позитивних факторів на 01.04.2014, які стали основоположними для підтвердження рейтингу, а саме:
• Підвищення якості кредитного портфелю Банку (кредити, віднесені до I-II категорії якості, склали 85,76% загальної суми);
• Високий рівень фінансової автономності та високий рівень захищеності виданих кредитів і залучених коштів власним капіталом (співвідношення «кошти клієнтів/власний капітал» станом на 01.04.2014р. склало – 1,816 (рекомендоване максимальне значення 9,0), а співвідношення «кредити та заборгованість клієнтів/власний капітал» – 0,670 (рекомендоване максимальне значення 9,0);
• Невисокі ризики поточної діяльності, зважаючи на доволі високу частку комісійних доходів у сукупних доходах Банку (коефіцієнт співвідношення комісійного та процентного доходів за результатами останніх чотирьох звітних кварталів становив 51,59% (рекомендоване мінімальне значення 10%), а коефіцієнт безризикового покриття витрат – 32,16% (рекомендоване мінімальне значення 10%), що значно вище, ніж середні значення по банківській системі в цілому);
Завдяки таким показникам, рейтингове агентство в найближчий перспективі не бачить передумов до зниження рівня рейтингу Банку.
https://favor.com.ua/en/blogs/19643.html