“Favorites of Success” logo Канікули в Австрії для дітей зі сходу України
© FAVOR.com.ua
 
Канікули в Австрії для дітей зі сходу України
  
Канікули в Австрії для дітей зі сходу УкраїниСніжного Різдвяного ранку 196 дітей вирушили у казкову подорож до Республіки Австрія. Протягом десяти днів дівчатка та хлопчики відпочивали у чудовому замку Шілляйтен. Австрійські господарі, які відомі своєю гостинністю, підготували для дітлахів здорове та смачне харчування, комфортне проживання та безліч різних активних спортивних активностей.. Культурну програму, арт-терапії та інші заходи, які є необхідними для опрацювання психологічних травм та знаття стресу у дітей, які незважаючи на свій вік, вже мають уявлення про військові події, створили та провели співробітники Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко».
Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» була залучена Посольством Австрії в Україні до проекту у якості партнера та взяла активну участь у його реалізації. Протягом одинадцяти років своєї діяльності Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» в Україні допомагає дітям сиротам та дітям, які опинилися у ризику втрати сім’ї. У 2011 році організація розгорнула свої програми у Луганську та області, проводячи роботу з сім’ями у складних життєвих обставинах та дітьми-сиротами. Починаючи з 2014 року організація системно надає підтримку сім’ям переселенців з дітьми з Луганської та Донецької областей та Автономної Республіки Крим.
Ініціативу підтримали також Міністерство закордонних справ, Міністерство соціальної політики та Київська обласна служба у справах дітей. Частину дітей, а саме, тих, чиї сім’ї знайшли прихисток у Львівській області, допомогли залучити колеги з БФ «Карітас Україна». Вагому підтримку проекту надали і численні австрійські компанії, що внесли кошти на реалізацію проекту. Представництва в Україні компаній Порше, Сіменс, Райффайзен Банк Аваль, ЄвроГолд Індастріз, Грайнер Пекеджинг, Фішер Мукачево, Пьотінгер Україна допомогли в фінансуванні відпочинку дітей. Австрійські компанії також забезпечили медичне страхування для дітей та супроводжуючих дорослих, а також 5 комфортабельних автобусів від фірми БЛАГУС, якими діти дісталися до місця призначення.
Протягом довгої мандрівки Європою діти мали змогу підкріпитися смачними та поживними сніданками, обідами та вечерями, що їх передала для подорожі Білла Україна Не стояв осторонь і вітчизняний бізнесі: компанія Український Гірськолижний Клуб надала допомогу в оформленні величезної кількості документів, необхідних для поїздки дітей-переселенців за межі України.
10 днів відпочинку були переповнені позитивними враженнями, адже для більшості дітей це був перший досвід перебування за кордоном та спілкування з європейцями, і дуже важливо, що діти почувалися бажаними гостями.
Діти просто купалися в увазі та любові австрійців: персонал замку Шілляйтен виявляв особливу турботу, приватні особи та представники компаній приносили дарунки та солодощі, власники розважальних комплексів створювали спеціальні умови для відпочинку дітей з України, і навіть сам канцлер Австрії завітав на свята до дітей з подарунками: рюкзаками, що наповнені речами, вкрай необхідними для далеких мандрів.
Отже, час в Шілляйтені сплив як одна хвилина, але залишились незабутні враження. У Шілляйтені, перш за все, діти оцінили смачне та поживне австрійське частування. З першого ж дня перебування маленькі мандрівники мали нагоду займатися спортом під наглядом досвідчених тренерів. Особливе задоволення діти отримали від термальних басейнів та аквапарку.
Щодня на дітей чекали нові, несподівані подарунки: такі, як прогулянки верхи навкруги замку Шілляйтен на красивих та вихованих австрійських конях.
Не забули і про культурні заходи: діти насолоджувалися виступами відомих музикантів, концертами, святкували Різдво, брали участь у щедруванні, а 14.01 побували на екскурсії у старовинному місті Грац та побачити його прекрасну архітектуру. Діти проїхали через пів-Європи, і це також було дуже цікаво для них.
Ось і минули дні канікул в Австрії – веселі, щирі, душевні, радісні, повні доброти дні... Серця дітей повняться вдячністю до відкритого та добродушного народу Австрії та мешканців Шільляйтену, які так єдинодушно перейнялися їх нелегкими почуттями та переживаннями...
Останніми днями поринали у світ творчості і спортивно розвивалися. Вершиною спортивних досягнень став спеціально організований матч з місцевою юнацькою футбольною командою Saifenboden!
І нарешті, 17 січня діти ще раз урочисто зібралися разом, щоб на знак вдячності виступити з творчими номерами для тих людей, які протягом цих 10 днів 24 години на добу створювали казкові канікули для українських дітлахів.
Народе Австрії, дякуємо Вам за доброту!

Для додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до Нонни Гуріної, директора з маркетингу та комунікації МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка»» 044 2329581
https://favor.com.ua/en/blogs/22547.html