Цирконій в стоматології
  
Author:

Цирконій (діоксид цирконію) є найбільш складним у виробництві керамічним матеріалом, який застосовується в стоматологічній практиці. Цирконій, який використовується в стоматології – це діоксид цирконію, стабілізований додаванням оксиду ітрію.
   Цирконій – дуже твердий керамічний матеріал, молочно-білого кольору, який поставляється у вигляді блоків різної форми і розмірів. Для його механічної обробки потрібні складні комп’ютерні системи (CAD / CAM).
   Особливості та переваги
   Цирконій – матеріал, що з’явився зовсім недавно, який зробив революцію в стоматології. Завдяки його винятковим якостям він може використовуватися для різних стоматологічних цілей. Його основні характеристики роблять його лідером в областях міцності, біосумісності і естетики.
   Міцність стоматологічного цирконію дозволяє позбутися від такого істотного недоліку металокерамічних коронок, як сколи та тріщини.
   Подібно золоту, він дуже добре переноситься організмом, не викликає алергічних реакцій і так як це природний оксид, не схильний до руйнування з плином часу.
   Природна прозорість цирконію порівнянна з прозорістю природних зубів, тому протези і коронки з цирконію не виділяються в зубному ряду при різного ступеня освітленості, і цим, також вигідно відрізняються від коронок з металокераміки.
   Використання складного інноваційного обладнання (систем CAD / CAM) для виготовлення коронок і протезів з цирконію дозволяє досягти неймовірної точності виготовлення.
   На жаль, є один суттєвий недолік. Це все ще дуже дорого. І вартість самого матеріалу, і експлуатація необхідного технологічного обладнання, призводять до високої кінцевої вартості коронок і протезів з цирконію. Але, описані вище переваги, дозволяють цирконію завойовувати стоматологічний ринок, все більше і більше.
   Більше інформації про новітні методики і технології в області дентального протезування та імплантації, Ви можете дізнатися на сайті стоматологічного центру «НИКАС», який знаходиться в м.Запоріжжя, за адресою вул. Незалежної України д. 66, на сторінці http://nikas.zp.ua/uslugi/implantaciya/
 


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK