“Favorites of Success” logo 6 популярних методів укладання плитки на підлогу: схеми розкладки з фотографіями
© FAVOR.com.ua
 
6 популярних методів укладання плитки на підлогу: схеми розкладки з фотографіями
  

Ви прийняли рішення зробити довгоочікуваний ремонт у своїй квартирі та покласти керамічну плитку.Тоді
Вам залишилося вибрати і купити відповідну плитку і визначитися зі способом її укладання.

Важливо! При виборі керамічної плитки враховуйте розмір і форму приміщення. Підготуйте поверхню: вирівняйте всі криві місця, поштукатурьте та заґрунтуйте їх. В залежності від варіанту укладання плитки підрахунок її витрати з запасом 10%. Не забудьте врахувати відстань між плиткою (шов).

Перед тим, як Ви розпочнете до розробки схеми укладання плитки на підлогу, пропонуємо ознайомитися з основними її способами.

Традиційний

Це найпоширеніший спосіб укладання плитки на підлогу. Передбачає розташування керамічної плитки паралельно підлозі та щільно один до одного рівними рядами. Запорука якості облицювання — рівність. Зазвичай для створення такого малюнка використовується квадратна плитка, але також непогано буде виглядати і кахель прямокутної форми.

Традиційна кладка матиме незвичайний і оригінальний вигляд, якщо використовувати плитку різних кольорів. Це найбільш простий і одночасно швидкий спосіб укладання плитки, однак слід враховувати деякі важливі моменти:

  • при найменшому заводському дефекті в очі будуть кидатися всі нерівності;
  • виглядає облицювання даними варіантом трохи монотонно;
  • оптимальний спосіб лише для безшовної керамічної плитки.

Важливо дотримуватися рівномірність укладання, а також горизонтальні та вертикальні розміри швів. Не потребує професійної підготовки і майстерності.

Діагональний

Це найкрасивіший і складний варіант укладання плитки на підлогу, не дивлячись на те, що основою діагонального способу служать навички базового укладання. Складність полягає в правильній розмітці діагональних осей, за якими розташовується плитка для підлоги. Певних навичок, значних витрат матеріалу і часу вимагає обов’язкове різання плитки, що також створює труднощі при облицюванні даними способом.

Перевагою діагональної кладки є здатність ідеально приховувати кривизну поверхні. Використовується найчастіше для облицювання нестандартних і малогабаритних поверхонь. При укладанні сітка малюнка повинна бути розташована під кутом 45 градусів до підлоги. Ідеально підходить квадратна плитка. Малюнок виглядає дуже цікаво навіть при використанні однотонної керамічної плитки.

Необхідно пам’ятати про велику кількість відходів, бо плитка підлягає обрізанню. Це кращий варіант укладання плитки для підлоги, що приховує всі погрішності нерівної підлоги. Кімната візуально розширюється.

Важливо пам’ятати про точний розрахунок діагональної схеми. Перед укладанням слід ретельно очистити поверхню підлоги від фарби, лінолеуму, дерев’яних частинок, потім її заґрунтувати. Керамічна плитка набагато легше укладається на ідеально рівну підлогу, при цьому витрачається мінімум клею.

Перший ряд укладається традиційним прямим способом за допомогою прямокутної плитки. Другий ряд укладається із заздалегідь нарізаних кахельних трикутників. Всі наступні ряди можна укладати горизонтальними рядами, дотримуючись принципу діагональної розкладки.

Зі зміщенням

Цей метод нагадує цегляну кладку. Досить частий і оригінальний спосіб укладання плитки на підлогу. Найкраще виглядає прямокутна однотонна плитка, хоча часто кладуть і квадратну. Спосіб облицювання зі зміщенням створить історичну атмосферу вашого приміщення. Відповідний варіант для уникнення загальної монотонності і приховування дрібних дефектів.

Цегляна кладка плитки для підлоги ідеально підходить для кухні та коридору, надаючи приміщенню оригінальність. Це укладання плитки проводиться тільки горизонтальними рядами, причому кожна плитка наступного ряду кладеться так, щоб середина її збігалася зі швом попереднього ряду.

Укладання плитки зі зміщенням практично не відрізняється від традиційного способу. Єдина особливість — важливо витримати однакову товщину швів. Красиво і незвично виглядає кладка по діагоналі. В такому випадку плитка кладеться під кутом 45 градусів щодо стін. Поверхня підлоги повинна бути абсолютно рівною, інакше вся виконана робота буде зіпсована.


Детальніше: https://бригада-будівельників.укр/uk/ukladannya-plitki-tsina.html

 

Спосіб укладання плитки палуба

Перед початком роботи необхідно укласти по кутах статі маякові плити. Це дозволить визначити рівень підлоги. Потім стяжку зволожити водою і укладати керамічну плитку на розчин рядами по маяку. Після цього вирівняти кладку за допомогою молотка і прибрати маякові плити. Через дві-три доби шви заповнити цементом або рідким розчином.

Укладання плитки «ялинкою»

Найкраще такий малюнок виглядає, якщо він виконаний з однотонного, що імітує дерево кахлю. Спосіб полягає в укладанні керамічної плитки у вигляді паркету. Дуже цікаво і незвично виглядає така підлога. Для укладання «ялинки» використовують прямокутну плитку. Існує два варіанти такої схеми укладання:

  • просто «ялинка» (звичайний паркетний спосіб);
  • «Ялинка» з декором (додатково використовуються маленькі мозаїчні плитки-вставки або плитки іншого кольору)

Найкраще такий малюнок виглядає, якщо він виконаний з однотонного, що імітує дерево кахлю. Плитку з забарвленням природного каменю не рекомендується укладати «ялинкою», бо виглядає така підлога не природно.

При укладанні плитки даними способом необхідно повертати плитки вліво і вправо по черзі, ґрунтуючись на діагональному розташуванні плитки. Це відмінний варіант для укладання плитки для підлоги і мінімум відходів.

Модульна укладання

Такий спосіб укладання плитки надзвичайно прикрасить ваш підлогу і стане ідеальним рішенням для новачків. При кладці модульної сітки необхідно попередньо розрахувати і спроєктувати відповідний вам малюнок.

Модульна сітка відмінно виглядає в кімнатах невеликого розміру. Малюнок і схема кладки підбирається заздалегідь і індивідуально. Необхідно зробити точне креслення, вказавши в ньому розміри плитки та швів. Можна купити готові плиткові набори та карти схеми до них.

Найбільш легкий спосіб виконати модульний ефект — використовувати велику плитку із зображенням маленьких плиточок різного формату. Можна спроєктувати візерунок самостійно, головне пам’ятати основний принцип модульної сітки – багаторазово повторюється неоднорідний малюнок.

Укладання плитки із зсувом

Отже, основні способи укладання керамічної плитки на підлогу відомі.
Визначайтеся зі своїми уподобаннями та приступайте до здійснення дизайнерського рішення.

https://favor.com.ua/en/blogs/32065.html