1С-Бітрікс VS Opencart: на якій платформі створювати інтернет-магазин
  

Вибір CMS – один з перших етапів створення інтернет-магазину. Правильно підібраний движок поєднує простоту адміністрування зі зручністю для користувачів. Швидкість внесення змін, набір функцій і можливостей – основні параметри, за якими слід оцінювати представлені на ринку варіанти. Багато підприємців відразу цікавляться комерційними та безкоштовними продуктами. Найяскравішим представником першого сегмента вважають «1С-Бітрікс», а до числа лідерів другої групи відносять «Опенкарт».

Загальна характеристика «1С-Бітрікс»

Ця Комерційна CMS має чималий попит серед власників магазинів, блогів, корпоративних, інформаційних сайтів. Наявність платної ліцензії не перешкоджає широкому поширенню движка, на якому працює понад 150 тисяч різних проєктів. Вартість ліцензій прийнятна, купити відповідну редакцію «Бітрікс» цілком можуть собі дозволити власники більшості запускаються або наявних ресурсів. Витрати на неї з лишком окупаються при подальшій роботі.

Після підключення модуля інтернет-магазину користувач отримує готовий майданчик для онлайн-продажів.

Вона включає кілька необхідних компонентів:

  • каталог товарів і кошик для здійснення покупок;
  • Особисті кабінети користувачів з потрібними опціями;
  • систему фільтрів для зручного пошуку по позиціях;
  • функції обліку асортименту, синхронізації з CRM.

Інтернет-магазин за допомогою цього движка підключається швидко і просто. Доступ до основних налаштувань користувач отримує відразу після установки модуля. Згодом можна створити технічні файли, зареєструвати сайт в панелях пошукових систем для вебмайстрів. При публікації контенту додаються необхідні мета-теги, а подальшу оптимізацію спрощують статистичні та аналітичні інструменти.

Огляд системи управління OpenCart

Система OpenCart поширюється безкоштовно, її звантажують з офіційного сайту за загальнодоступною Ліцензією. Часто користувачам не доводиться робити і цього, оскільки багато провайдерів пропонують розгорнути її прямо з адміністративної панелі. Її головна особливість-структура з поділом інтерфейсу, даних і логіки на окремі компоненти. Кожен з них можна налаштовувати, що дозволяє індивідуалізувати проєкт при наявності досвіду роботи з движком.

Базових можливостей системи вистачає для створення каталогу товарів, Налаштування потрібних методів оплати, доставки. Власник проєкту зможе пропонувати покупцям схожі позиції, надавати знижки. Вбудовані інструменти статистики дозволяють виділяти цільову аудиторію магазину. Інші функції залежать від доповнень, які поширюються вільно і платно. Загальна кількість таких розробок перевищує 9 тисяч одиниць.

Підібрати відповідний шаблон для магазину користувач OpenCart може в офіційному каталозі. При відсутності потрібних варіантів на цьому ресурсі можна використовувати альтернативні джерела. До обмежень системи іноді відносять відсутність візуального редактора. Замість нього пропонуються урізані функції розділу «Дизайн» або пряме редагування файлів теми. В останньому випадку власник повинен володіти знаннями HTML, CSS.

Переваги та недоліки движків

В якості основного мінуса «1С-Бітрікс» часто називають високу вартість ліцензії. Але розробники пропонують різні версії системи, можливість визначення відповідного набору функцій для своїх проєктів. Стартові витрати істотно нижче ціни розробки магазину з нуля. Раніше недоліком движка вважали обмежену правку готових рішень. Зараз вони мають масу варіантів індивідуалізації. Архітектура топових рішень (наприклад, Аспро: Максимум) настільки продумана, що всі внесені правки зберігаються при оновленнях движка і шаблону.

Одночасно комерційна система має низку незаперечних плюсів:

  • надійність при високих навантаженнях, підтверджена багатьма тестами;
  • можливість повної інтеграції та обміну даними з продуктами 1С;
  • адаптивність-коректне відображення на всіх пристроях без правок;
  • величезна кількість функцій-більше 1500 модулів, пакетні рішення;
  • універсальність-рішення будь-яких завдань в 95% випадків без доопрацювань.

Основна перевага системи OpenCart-відсутність плати за ліцензію. Движок відрізняється простотою, але для його доопрацювання будуть потрібні тривалі тимчасові витрати або пошук фахівців.

Продукт має ряд недоліків:

  • обмежена кількість безкоштовних шаблонів високої якості;
  • урізаний функціонал початкової версії, що вимагає розширення;
  • орієнтація на невеликі проєкти з каталогами до 5 тисяч позицій;
  • автоматична генерація безлічі дублів і внутрішніх сторінок.

При виборі відповідної системи потрібно враховувати сферу роботи, власні плани і перспективи розвитку магазину. Прискорити і спростити початок торгівлі, позбутися від проблем з правками і отриманням доступу до потрібних функцій допоможе «1С-Бітрікс». Економія на Ліцензії OpenCart – уявна перевага, адже хороший шаблон і потрібні модулі все одно потребуватимуть додаткових витрат.

Джерело


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK