Як вибрати розробника сайту
  

Будь-який успішний інтернет-проєкт – це результат ефективної співпраці замовника та виконавця. Клієнту досконально відомо усе про його бізнес, а підрядник має знання і великий практичний досвід у розробці та просуванні сайтів.

Джерело: https://gazeta.ua/articles/promotion/_comu-ne-varto-zamovlyati-rozrobku-sajtu-yak-razovu-poslugu/1025808

Почнемо з початку – для чого вам потрібен інтернет-ресурс?

Це саме те питання, яке необхідно ретельно продумати, перш ніж приймати рішення щодо способів і методів його виконання. Які цілі ви перед собою ставите, створюючи веб-сайт? Яку користь він повинен принести вашому бізнесу? Яке охоплення аудиторії вас цікавить – окреме місто, ціла Україна, ще більш значний регіон? Чи потрібен вам сайт просто для задоволення, як захоплення, як спосіб спілкуватися із однодумцями, або ж він повинен стати одним із основних джерел доходу, способом залучення партнерів і клієнтів, «обличчям» компанії або підприємства у всесвітній мережі Інтернет? У другому випадку не може йти й мови про те, щоб замовити створення ексклюзивного дизайну сайту у некомпетентних розробників або недобросовісних виконавців, які не здатні надати вам гарантії якості своєї роботи.

Джерело: https://lemarbet.com/ua/razvitie-internet-magazina/sozdanie-sajtov/

Складання технічного завдання

Технічне завдання на розробку сайту – документ, на якому ґрунтується розробка сайту. У ньому вказуються абсолютно всі технічні вимоги до роботи розробників: семантика, структура, дизайн, функціонал, контент. Кожен пункт детально описується, щоб мінімізувати можливі помилки в роботі. Складно уявити яким буде результат, якщо технічне завдання не складене.

ТЗ детально обговорюється з клієнтом, все повинно узгоджуватися і підписуватися після того, як замовника зазначена в документі інформація влаштовує. Без складання цього документа ймовірність отримання недопрацьованого проекту стрімко наближається до 100%.

Джерело: http://dialogs.org.ua/jak_vybraty_kompaniju_dlja_rozrobky_sajty

Особиста зустріч.

Зустрітися з потенційним підрядником потрібно обов’язково. Гарно оформлений сайт можна заповнити вкраденими текстами і бути фейком. Іноді клієнт, не розібравшись, може переплутати погану студію з хорошою. Очна зустріч дасть можливість оцінити професійні можливості студії в особі її представника.

Джерело: https://minterese.ru/kak-vybrat-podryadchika-na-sozdanie-sajta-10-aktualnyh-sovetov/

Укладення договору на розробку сайту

У документі обов’язково потрібно прописати умови за кількома важливими пунктами:

  1. Відповідальність сторін за невиконання умов (відповідальність розробника за зрив графіка і неякісну роботу і відповідальність замовника за порушення термінів оплати).
  2. Виключити можливі приховані платежі.
  3. Врегулювати питання, пов’язані з авторським правом.
  4. Зафіксувати заборону на розголошення інформації про проект або дозволити це. Все залежить від складності проекту і особливостей конкуренції у вашій ніші.
  5. Формат і способи оплати. Як нараховується пеня і неустойка.
  6. В який термін виконавець зобов’язується закінчити проект?
  7. Які критерії успішно завершеної роботи?
  8. NDA договір (умови і терміни нерозголошення даних).

Джерело: https://spark.ru/startup/platpick/blog/54940/kak-vibrat-podryadchika-dlya-razrabotki-sajta
 


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK