Цікаві факти про бурого ведмедя
  

Бурий ведмідь є одним з найбільших хижаків на планеті. Разом з тим, є єдиними з них, хто регулярно споживає як м’ясо, так і рослини. Окрім цього, бурі ведмеді дуже полюбляють мед. Ця тварина є настільки популярною, що посідає чільне місце міфології та культурі різних народів протягом всієї історії людства. У геральдиці ведмідь уособлює силу та витривалість. Хоча їх і прийнято вважати клишоногими, це не зовсім так. Враження, ніби вони перевалюються з ноги на ногу складається внаслідок того, що при ходьбі вони спираються одночасно на дві праві або ліві лапи.

Тільки ведмеді можуть прямо ходити на задніх лапах як людина, повністю ставлячи всю стопу на землю. Попри свою незграбність та повільність, вони мають дуже швидку реакцію, а на коротких дистанціях можуть бігти зі швидкістю до 55 км/год. Окрім цього, ведмеді вважаються одними з найрозумніших тварин.

Так, вони володіють хорошою пам’яттю та подобою логічного мислення. Щоб заплутати сліди, ці тварини можуть ходити задом наперед чи кругами, а щоб знешкодити капкан, кидають до нього каміння або палиці. Також ведмеді одні з небагатьох представників фауни, які бачать кольорові картинки і мають дуже розвинений слух та нюх. Так, ведмідь може почути дзижчання бджіл за 5 км, а запах меду – на відстані 8-9 км.

На сьогоднішній день майже в кожній родині є хоча б одна іграшка у вигляді ведмедя. Доповніть свою колекцію та створіть неординарну прикрасу для свого дому, склавши самостійно цей 3D конструктор у вигляді голови бурого ведмедя.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(1)
leoniddorohov leoniddorohov
Бурий ведмідь – go-to.rest/blog/king-carpathian-brown-bear/ дуже цікава тварина. Бачив цього хижака поблизу, коли подорожували карпатами, він тоді до нас не підходив, але було страшно, головне тут не метушиться, поводитися якомога спокійніше.
or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK