Як вибрати сейф?
  

Якщо прийнято рішення про посилення засобів безпеки в офісі, квартирі або будинку й для цього планується купити сейф або металеві меблі, для правильного вибору, необхідно відповісти на кілька питань. Насамперед, необхідно визначитися з одиницею зберігання. Безумовно, у наш час, крім традиційних об’єктів зберігання – коштовностей, грошей, документів, зброї, з’явилися абсолютно нові цінності, які також вимагають спеціального зберігання. А саме, різного роду носії інформації у вигляді дискет, аудіокасет, CD – дисків, фотоплівки й ін. Далі, необхідно визначитися з видом приміщення, у якому планується установка сейфа. 

  • Для квартири підійде сейф невеликого розміру. Однак і великий, і маленький (особливо до 70-80 кг) сейф варто обов’язково закріпити до стіни або до підлоги, або придумати, як і куди його можна вмонтувати. У більшості випадків, квартирні злодії ніколи не намагаються зламати сейф у квартирі, щоб уникнути зайвого шуму, а намагаються винести його, щоб проробити процедуру злому в комфортних умовах. Тому система кріплення сейфа не дозволить шахраєві просто винести його разом з вашими цінностями. При покупці сейфа зверніть увагу: на задній й/або нижній стінці із внутрішньої сторони повинні бути присутні отвори для кріплення. Кріплення рекомендується здійснювати анкерними болтами з міцної сталі, що витримують навантаження на розрив від 500 кг до 3 тонн (довжина від 5 до 30 см., діаметр від 5 до 20 мм).
  • Площа заміського будинку, як правило, дозволить мати кілька сейфів. Це ідеальний варіант. В одному сейфі можна зберігати цінності, а в іншому, наприклад, документи. Тут відіграє свою роль чиста психологія: навіть виявивши один із сейфів, грабіжник може й не здогадатися про існування другого. Так само як й у випадку із квартирним сейфом, тут теж варто прикріпити сейф до стіни або підлоги.
  • Сейф в офіс потрібно підбирати залежно від передбачуваного обсягу цінностей. Для зберігання печатки можна обійтися сейфом з мінімальними розмірами, для важливих документів і паперів – краще буде вогнетривкий сейф.

 Наступне питання, що буде загрожувати вмісту сейфа.На жаль, більшість сейфів не можуть захистити цінності відразу від всіх негод: і від злодіїв, і від пожежі, і від злому й від інших факторів. Тому необхідно вибрати в цьому плані пріоритет, і вже залежно від цього купувати сейф. По статистиці, на дев’ять випадків пожежі в приміщенні із сейфом приходить один злом сейфа.

  • Вогнестійкий сейф необхідний, якщо головне завдання – зберегти в цілості важливі документи у випадку пожежі. А вже про захист від злодюжок і випадкових очей необхідно подбати додатково, здавши приміщення на охорону або просто поставивши металеві двері. Міжстінний простір вогнестійких сейфів заповнюють вогнетривким пінобетоном, що володіє низькою теплопровідністю. Однак від зломщика цей пінобетон навряд чи убезпечить. Вогнестійкість сейфа визначають за допомогою проміжку часу, протягом якого під впливом вогню температура усередині сейфа не перевищить критичного значення (зазвичай це 60 або 120 хвилин)
  • Придбати стійкий до злому сейф необхідно, якщо основним завданням ставиться, щоб до збереженого в ньому ніхто не зміг добратися. Такі сейфи значно важче вогнестійких. Замість легкого вогнетривкого пінобетону між сталевими пластинами стінок зломостійкого сейфа заливають важкий високоміцний бетон, часто армований металом, з добавками корунду або гранітною крихтою, щоб на корпус складно було впливати якими б то не було інструментами або предметами. Крім спеціального бетону, зломостійкість сейфа забезпечує замок: ключовий, кодовий механічний й електронний. Класичний варіант – ключові замки. У сейфах звичайно використають сувальдні замки, зламати які непросто, а безшумно зламати майже неможливо. Ключ у сувальдних замків борознистий – кількість борозенок визначає кількість сувальд у замку, а різна їхня глибина визначає унікальність ключа. Кодові механічні замки бувають із фіксованим і зі змінюваним кодом. Електронні замки мають складні функції захисту від підбора коду й дозволяють час від часу міняти код. Для визначення класу зломостійкості сейфа існує цифрова шкала – від 1 до 15. При оцінці класу сейфа враховується час, що витратить зломщик, щоб добратися до вмісту, і пристосування, якими ведмежатникові довелося б скористатися, щоб розкрити корпус. Чим вище клас, тим довше сейф протистоїть злому.
  • Якщо необхідно зберігати магнітні носії, аудіо-відео касети, фотоплівки й ін., у таких випадках використають спеціальні сейфи для магнітних носіїв.
  • Якщо ж, необхідно лише злегка обмежити доступ, але при цьому оптимальним чином організувати роботу з документами, найкращим варіантом буде придбання картотек або інших металевих меблів.

 Як приклад, можна розглянути квартирну крадіжку. Сьогодні цей вид злочину хоч і розповсюджений, але не дуже «престижний» у силу своєї малої «прибутковості». Найчастіше, цим займаються «аматори», які не мають часу на роботу із сейфом, а також спеціальної кваліфікації. Вони намагаються піти якнайшвидше й при цьому винести все те, що можна легко віднести й продати. У цьому випадку, ефективний навіть найпростіший сейф. Деякі клієнти купують два сейфи. Перший – «порожній», розміщається в легкодоступному місці, і його головне завдання відволікти увагу й час злочинця, від другого, котрий зберігає цінності й перебуває в менш доступному місці. Тому при покупці сейфа покупець повинен сам, а краще за допомогою продавця-консультанта, визначити, яка небезпека потенційно загрожує цінностям, які будуть зберігатися в сейфі.

Який обсяг і кількість підметів зберігання в сейфі?
Необхідно чітко уявляти обсяг підметів, що будуть зберігатися в сейфі і не тільки на день купівлі сейфа, але й на перспективу. Крім того, варто уявляти об’єкти, які передбачається зберігати в сейфі, тому що виробники готові запропонувати й нічні депозитні сейфи, і сейфи для зберігання зброї, і сейфи що вбудовуються, і сейфи-схованки, меблеві, готельні й багато інших видів.


Яка вартість цінностей, які планується зберігати в сейфі?
Виробники сейфів рекомендують, щоб вартість сейфа була не менше 1/5 вартості цінностей що у ньому зберігаються. На сейфовому ринку, як і на всіх інших, дуже багато дешевих підробок. Зовні, вони мало, чим відрізняються від «фірмових», але зі своїм функціями, вони справляються погано, а то й взагалі їх не виконують. На щастя, більшості покупців такого товару, просто везе і їм вдається уникнути зустрічі зі злодіями. Але тим кому не повезло, доводиться переконатися в справедливості твердження: «Гіркота поганої якості відчувається довше, ніж насолода низької ціни». Вартість умісту сейфа, звичайно набагато перевищує його ціну. І тому, якщо прийнято рішення про купівлю сейфа, необхідно заощаджувати з розумом. Для того, що б не помилитися у виборі, наведемо кілька рекомендацій:

1.      Купувати сейф краще в спеціалізованих салонах і тільки сейфи відомих торговельних марок.

2.      Перед здійсненням покупки, необхідно попросити продавця-консультанта, надати сертифікати по стандартах країни-виробника.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(1)
id166643-Mila Eryomina Mila Eryomina
Первое, что вам нужно определить, – это вещи, которые необходимо хранить в сейфе, и сколько места они будут занимать, чтобы получить представление о правильном размере. Всегда полезно получить сейф большего размера, чем необходимо, чтобы избежать нехватки позже. На safe-video.ru/catalog/seyfy/seyfy-dlya-doma/ вы сможете купить домашний сейф любого размера.
or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK