Організація комфортного біваку (https://travelersclub.com.ua/ua/bivak/) в лісі та в горах вимагає певних знань та досвіду. Бо доведеться влаштовувати тимчасовий побут просто неба, щоб забезпечити загальний комфорт та безпеку подорожуючих. А український інтернет-магазин Travelersclub з задоволенням допоможе вам у виборі потрібних речей. Перш за все, слід скласти список обов’язкового спорядження, яке допоможе облаштувати бівак. Це, зокрема: – Намет. Обирайте міцну, якісну модель з водостійкого матеріалу. Розмір і тип залежить від кількості людей та погодних умов. – Спальний мішок та килимок. Для комфортного сну важливий теплий і зручний мішок. А ізолюючий килимок захистить від холоду та вологи знизу. – Рюкзак. Міцний, зручний, великої місткості. Для тривалих походів важлива зручна спинка та регульовані лямки. Це список обов’язкового спорядження, який повинен бути у туриста для багатоденного походу. Облаштування місця для сну та відпочинку Після вибору вдалого місця для ночівлі, подбайте про зручні та комфортні умови для відпочинку. Міцний здоровий сон запорука гарного настрою, енергії та сил для подальшого переходу чи сходження. Слід ретельно вирівняти майданчик під відпочинок та очистити його від гілок, каміння та інших предметів. Якщо ґрунт надто твердий, кам’янистий, підстеліть підстилку. Для неї можно зібрати соснові гілки, шар моху, листя, спеціальні альпіністські килимки або використовувати каремат як просту та зручну альтернативу. Всередині намету потрібно розмістити спальники, розстелити килимки, рюкзаки тощо. Бажано це зробити зручним чином, щоб уникнути непотрібних перешкод під час сну та відпочинку. Обов’язково треба подбати про можливість провітрювання намету. Багато моделей мають спеціальні москітні вікна, які можна відкривати завдяки зручним застібкам. Ще один важливий момент — наявність світла в темряві. Сучасні ліхтарики та лампи дозволяють створити достатнє освітлення навколо. Організація зони для приготування їжі Одним з найважливіших елементів при організації біваку є облаштування зручної та безпечної кухні під відкритим небом (https://travelersclub.com.ua/ua/bivak/). Це дозволить вам не лише смачно поїсти, але й зберегти достатньо сил для послідуючих переміщень. Тому при її облаштуванні треба: – Знайти зону для готування. Вона має бути на безпечній відстані від намету та місць для сну — щонайменше на 5-7 метрів. Це убезпечить від можливої пожежі та диму під час приготування їжі на вогні. – Вибрати рівну ділянку з твердим ґрунтом та очистити її від гілок, коріння дерев тощо. Бажано обкласти місце для багаття камінням, щоб запобігти розповсюдженню полум’я. – Пропорціонально розташувати всі необхідні речі — казанок, складані стільці, гасницю з водою, дрова, продукти. Слід подбати про зручне та ергономічне розміщення всіх предметів, щоб полегшити процес готування. Також важливо не забути про гігієну та можливість помити руки перед їжею просто неба. Для цього знадобиться певний запас води та мило або антисептик. Основні правила безпеки Організовуючи тимчасовий побут та відпочинок на лоні природи, дуже важливо подбати про безпеку учасників походу та збереження навколишнього середовища. Слід ретельно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розпалюючи багаття чи готуючи їжу, обов’язково майте під рукою ємність з водою та засипайте вогнище після приготування їжі. Допоможуть загасити вогонь і звичайна земля чи пісок. Категорично заборонено залишати непогашене вогнище без нагляду. Кажучи про екологічну складову нашої присутності, не забувайте забирати сміття з собою та не засмічувати ліс чи гори. Також радимо утриматися від надмірного шуму, аби не лякати тварин та не порушувати спокій дикої природи. Дотримуючись цих основних правил та рекомендацій, ваш відпочинок на біваку принесе лише позитивні враження та емоції. Завітайте до магазину Travelersclub (https://travelersclub.com.ua/ua/bivak/), щоб обрати потрібне обладнання для комфортного походу. Бажаємо приємних мандрівок та незабутніх пригод на лоні дикої природи. ———————————— This document has been copied from FAVOR.com.ua (https://favor.com.ua/en/blogs/37368.html). All rights reserved by author of the material. In case of re-publication, the link to the source of the material is strongly required! Document date: January 29, 2024