Як вибрати інтернет-провайдера: корисні поради для абонентів
  

Обирати провайдера інтернету не так легко, як здається на перший погляд. Не кожна людина дійсно розуміє, що треба враховувати при підключенні до мережі, тому може вибрати не вигідний варіант. Пакетів, типів підключення багато, кожна пропозиція має свої сильні сторони, проте не для всіх. Також треба дивитися на реальні показники, відгуки, технічні параметри, а не рекламні обіцянки. Якщо цікавить інтернет в Рівному, але ви не знаєте, з чого почати, запрошуємо прочитати даний матеріал.

На що звертати увагу

Є кілька основних параметрів, що треба враховувати при пошуках. Розглянемо їх, розповімо, чому це важливо.

Типи підключення

Доступні на сьогодні варіанти:

  1. ADSL – підключення через телефонний кабель і модем, можна використовувати існуючу телефонну лінію. Додаткові кабелі прокладати не потрібно, швидкість буде нижчою, ніж у окремої магістральної лінії по типу оптоволокно.
  2. Оптоволокно – виділена окрема магістральна лінія, яка забезпечує високошвидкісний доступ у всесвітню павутину. Найпоширеніший варіант, що забезпечує відмінний сигнал на будь-яких відстанях, стабільну швидкість. Надає можливість підключення будь-якої кількості роутерів.
  3. Супутниковий інтернет – стане оптимальним вибором, коли відсутня можливість проводити оптоволокно або звичайну телефонну лінію. Доступ можна отримати всюди. Дороге та технічно складне рішення.

Оптимальне рішення на сьгодні – оптоволокно.

Швидкість та стабільність

Швидкість в рекламних буклетах може бути максимальним, а не реальним показником, ці моменти треба уточнювати заздалегідь. Порівняйте фактичну швидкість та обіцяну, легше за все це робити через відгуки. Стабільність підключення також дуже важлива. Провайдери у рекламі кажуть, що забезпечать можливості для серфінгу без збоїв, але не у всіх це виходить.

Тарифні плани та служба підтримки

Обирайте тарифний план, враховуючи власні потреби та цілі. Він має максимально задовольняти вас за характеристиками, ціною. Орієнтуйтеся перш за все на реальну швидкість з’єднання, вартість послуг, обсяг трафіку по тарифу.

Служба клієнтської підтримка клієнтів є у кожного відповідального постачальника послуг. Вона має працювати злагоджено, швидко реагувати на запити, надавати швидку допомогу. Шукайте відповідну інформацію у відгуках, також можете зателефонувати до організації і оцінити рівень обслуговування.

Інші моменти

Також важливими показниками будуть:

  • додаткові послуги, якщо вони потрібні – допоможуть зекономити гроші;
  • безкоштовне підключення – воно має бути саме таким;
  • допомога у налаштуванні обладнання – надається мастерами під час підключення, в ідеалі безкоштовно;
  • нявність особистого онлайн-кабінету – з ним змінювати тарифи, робити налаштування буде максимально просто.

Найнадійніший варіант – звернення до перевірених компаній. Великі організації мають перевірену репутацію та гарантують надання послуг оптимальної якості. Ціна пакету має бути середною по ринку.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(2)
id175516-Наталя Зверева Наталя Зверева
Мы в свое время длительный период искали нормальных специалистов, которые могут просто и спокойно решить вопрос по установке ВОЛС. Хорошо, что нам посоветовали обратиться в компанию Дата Нетворкс за монтажом волоконно-оптических линий связи data-networks.com.ua/menus/view/optovolokonnie_linii. Мы остались довольны стоимостью и скоростью выполнения работы. Хорошие специалисты.
Baнecca Baнecca
Оптоволокно конечно лучшее решение. Скорость сигнала обеспечивает отличную.
or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK
  

Achtung! Please be polite! Although that modertors of this web-portal are excessively democratic, any unethical, unqotable or just rude expressions, which abuse other visitors of this web site, can be deleted. Also will be deleted any spam and public comments with private phone numbers.