Афганські вчені створили ноутбук, який працює від педальної системи
  
Источник

OLPC, Афганські вчені створили ноутбук,
який працює від педальної системи
Напишите текст тут Інженери афганського підрозділу фонду OLPC Акмаль Ваак і Майк Доусон створили ноутбук, що працює від педальної системи.

Ця система може бути дуже корисною у віддалених населених пунктах і селах, де часто відключають світло або взагалі немає електрики. Крім того, завдяки педалям, час автономної роботи не обмежується ресурсом акумулятора, повідомляє ЗDnews.

Зі слів творців системи, забезпечити енергією ноутбук під силу навіть учням молодших класів. 

Якщо винахід стане популярним, Доусон і Ваак планують вдосконалити свою розробку – зробити її компактною і зручною у використанні. 

Раніше фонд OLPC (One Laptop Per Child) розробив нотубук XO спеціально для поставок до країн третього світу, де не завжди є доступ до інтернету або навіть електрики. 

Він захищений від вібрації і падіння, зображення на дисплеї видно навіть при яскравому сонці, а сам пристрій налаштований на максимальну економію енергії. 

У березні цього року в рамках своєї нової ініціативи організація OLPC відправила 100 команд, які складаються із студентів та випускників вищих навчальних закладів, поширювати ноутбуки XO в Африці. 

Нагадаємо також, що в серпні 2008 року країна Ніуе, що знаходиться в південній частині Тихого океану, в Полінезії, стала першою, яка видала кожній дитині по заводному ноутбуку XO.


Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(0)

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте