Техногенна катастрофа: «ліквідатори» – боротьба з невидимим ворогом
  
Компания: ПАО «Хорольский молочно-консервный комбинат детских продуктов»
Техногенна катастрофа: «ліквідатори» – боротьба з невидимим ворогомЗа традицією, 14 грудня в Україні відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Цей день пам’яті – скорботне нагадування людству про те, як тяжко дісталася перемога над вогнем, який охопив реактор атомної станції, про людей, які заплативши своїм життям і здоров’ям задля здолання страшної трагедії ХХ століття.

Цю дату не випадково обрано для вшанування мужності ліквідаторів. Адже саме в цей день 1986 року Державний комітет ухвалив до експлуатації збудований комплекс захисних споруджень, так званий «саркофаг», на Чорнобильській АЕС. Попри той факт, що офіційно День ліквідаторів визнаний лише двадцять років потому, на території України він відзначається з того самого року закінчення будівництва захисту. Тоді ж, у 1986 році, учасники ліквідації страшної аварії зібралися разом аби відзначити свою першу перемогу.

Аби вшанувати пам’ять про подвиг біля пам’ятника жертвам трагедії зібрались разом ліквідатори, місцева влада, працівники підприємств та державних установ. Представники від ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів» – десятеро мужніх, що будували саркофаг на зараженій території, ризикуючи власним життям, в пам’ять про своїх друзів поклали живі квіти та корзини до підніжжя Пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії.

До Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, голова наглядової ради Хорольського молококомбінату Володимир Анатолійович Почеп за присутності голови районної ради Юлії Вікторівни Бойко нагородив своїх працівників почесними відзнаками – медаллю «За героїзм та мужність» ліквідаторам та постраждалим від наслідків аварії на ЧАЕС.
 
ТРЦ «Комод»
Украина, 02002 г.Киев
ул.Луначарского, 4-А
4 этаж, оф.21/1
Тел.: 0800 301 414,
(044) 593 84 42
Факс: +38(044) 593
E-mail:
Веб:

Прикрепленный файлПрикрепленный файл Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

Info Автор этой страницы запретил комментировать её анонимным пользователям. Вы должны авторизоваться или зарегистрировать свой профайл чтобы оставить здесь сообщение.