«Фавориты Успеха» logo «Київстар» прискорив мобільний інтернет до 140 Кб/с
© FAVOR.com.ua
 
«Київстар» прискорив мобільний інтернет до 140 Кб/с
  
«Київстар» прискорив мобільний інтернет до 140 Кб/с

У жовтні 2011 року «Київстар» реалізував масштабний проект «EDGE-2011» з розширення ємності та продуктивності базових станцій мережі мобільного зв’язку. У результаті середня швидкість безпроводової передачі даних зросла до 140 Кб/с, а ємність мережі EDGE/GSM збільшилася на 25%.

З січня по жовтень 2011 року «Київстар» реалізував інноваційний проект з розширення та модернізації мережі EDGE/GSM, для збільшення ємності мережі та підвищення швидкості мобільного інтернету. В межах проекту «EDGE-2011»  здійснено масштабні роботи в усіх регіонах України, які торкнулися всіх ключових елементів інфраструктури: комутаційної частини, транспортної мережі, базових станцій.

Після реалізації проекту ресурсна ємність мережі EDGE/GSM збільшилась на 25%. У результаті середня швидкість мобільного інтернету для всіх клієнтів «Київстар» зросла з 120 Кб/с до 140 Кб/с, а індекс успішних з’єднань передачі даних перевищив 97%.

Заступник технічного директора «Київстар» Олександр Дорофій:

«Мобільним інтернетом у мережі «Київстар» щоденно користуються більше мільйона клієнтів, і потреби в послугах та обсягах передачі даних постійно зростають. Тому нам важливо працювати на випередження, збільшуючи швидкість, надійність і якість роботи всіх елементів мережі EDGE/GSM».

В процесі технічних робіт була розширена ємність 4 000 базових станцій GSM, що становить 30% всієї радіо-мережі «Київстар». Для цього на діючих базових станціях фахівці «Київстар» здійснили реконфігурацію понад 72 000 програмних параметрів мережі передачі даних.  Координатором проекту став департамент планування радіомережі «Київстар», а в його реалізації брали участь  співробітники технічної дирекції з різних підрозділів: служби планування, експлуатації, будівництва мережі, та ін.

«Київстар» регулярно проводить роботи з модернізації та збільшення ємності мережі EDGE/GSM для підтримки якості зв’язку на найвищому рівні на всій території Україні.

 

Дізнавайтеся новини першими на офіційній твіт-сторінці «Київстар»

Довідка про об’єднаний «Київстар», бізнес-одиницю «Україна» VimpelCom Ltd.

До складу бізнес-одиниці «Україна» VimpelCom Ltd. входять два українських телекомунікаційних оператора – ПрАТ «Київстар» і «Beeline-Україна» (ПрАТ «Українські радіосистеми» і ТОВ «Голден Телеком»).

«Київстар» – оператор №1 на ринку мобільного зв’язку і мобільного інтернету, найкращий бренд в Україні. За даними щорічного дослідження компанії Ericsson, мережа мобільного зв’язку ПрАТ «Київстар» є однією з найкращих у Європі і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських і річкових узбереж України. «Київстар» надає послуги EDGE/GPRS на всій території свого покриття, а також роумінгові послуги в 195 країнах на 5 континентах.

«Beeline-Україна» – досвідчений учасник ринку послуг фіксованого зв’язку для бізнесу та широкосмугового доступу на базі FTTB. Бізнес-одиниця «Україна» VimpelCom Ltd. надає телекомунікаційні послуги під брендами «Київстар», djuice та «Київстар Бізнес». Місія «Київстар» – поліпшувати життя завдяки телекомунікаційним послугам найвищої якості. www.kyivstar.ua, www.djuice.ua, www.beeline.ua

 
Дегтярівська вул. 53, Київ, 03110
Тел.: (044) 466-0-466,
(044) 209 00 70
Веб:
https://favor.com.ua/ru/article/6204.html