«Фавориты Успеха» logo Ощадбанк є операційно прибутковим, займає лідерські позиції у незалежних рейтингах надійності
© FAVOR.com.ua
 
Ощадбанк є операційно прибутковим, займає лідерські позиції у незалежних рейтингах надійності
  
Офіційна позиція банку щодо розповсюдження некоректної та маніпулятивної інформації щодо фінансових показників його діяльності

Вважаємо неприпустимим маніпулятивну інтерпретацію фінансового стану банку та результатів його діяльності на основі одного з фінансових показників за один з місяців діяльності.

Доводимо до відома клієнтів та громадськості реальні факти, що підтверджують стабільну роботу банку:

• Ощадбанк знаходиться В ТРІЙЦІ ЛІДЕРІВ банківської системи за рівнем активів, капіталу та операційного прибутку. Ощадбанк – операційно прибутковий і за результатами діяльності за 10 місяців 2015 року посідає ДРУГЕ місце за рівнем операційного доходу – близько 11 млрд. грн.!

• Ощадбанк займає ПЕРШЕ місце за рівнем адекватності капіталу серед трьох найбільших банків України із показником 11,35% (при середньому показнику за найбільшими банками 9,19%)

• Ощадний банк займає ПЕРШЕ місце за приростом строкових депозитів фізичних осіб (+2,9 млрд. грн. без врахування курсових різниць)

• Ощадний банк займає ПЕРШЕ місце за рівнем чистого процентного доходу (6,5 млрд. грн.)

• Ощадний банк займає ПЕРШЕ місце за рівнем високоліквідних активів (29,2 млрд. грн.)

• Ощадний банк займає ПЕРШЕ місце у незалежних рейтингах надійності від провідних ділових видань України


Ощадний банк, як і інші українські банки, працює в надскладних умовах (анексія території, АТО, критично високі інфляційні процеси в економіці, значна девальвація). В цих умовах першочергове значення набуває професійне тлумачення всіх процесів та показників.
Від адекватної оцінки та висвітлення показників діяльності банківської системи залежить її стабільне функціонування, довіра населення та міжнародних партнерів.
Тож вважаємо неприпустимим зумисне маніпулювання фінансовими показниками та необґрунтовані політичні заяви, які вводять в оману клієнтів банку та не мають жодних підстав.
https://favor.com.ua/ru/blogs/25548.html