В Україні відроджуються традиції медоваріння. Ідеальне поєднання інгредієнтів медовухи від Nemiroff | |
Автор: pleon |
П’янкий нектар, питний мед, медове вино — усе це назви одного з найдавніших хмільних напоїв на основі меду — медовухи. Компанія Nemiroff додала до цієї плеяди своє найменування, створивши унікальну медову перцівку — «Українську медову з перцем». Поєднання суміші трав, натурального меду та обпалюючої гостроти індійського перцю чилі доводять смак «медової» до ідеалу, визнаного усім світом. Глибоке коріння модовухи сягає сивої давнини. Вчені мають знахідки, які свідчать, що п’янкі нектари з’явилися значно раніше, ніж набуло поширення виноробство. Деякі дослідники переконані, що перші хмільні напої на основі меду існували ще 6-7 тис. років до н. е. Медовуха була улюбленим частуванням і в Київській Русі. Уже тоді, коли бджільництва як такого ще не існувало, бортники збирали мед диких бджіл і виготовляли «питний мед». Ним пригощали заморських і найбільш шанованих гостей, адже вважали цей напій кращим і не схожим на інші. Можна сказати, що вже тоді медовуха була візитною карткою наших предків. У ХVІ столітті її витіснили міцніші алкогольні напої, зокрема, горілка. Деякі рецепти приготування були втрачені, однак традиції медоваріння не канули в небуття, адже передавалися бджолярами з уст в уста. ХІХ століття відкрило початок нової ери медоваріння. Вже наприкінці ХХ століття зацікавлення історичною спадщиною та відродження старовинних рецептів подарувало людям удосконалену рецептуру хмільного нектару — медову перцівку «Українську медову з перцем». Її почали виготовляти на заводі в Немирові — серед кристально чистих джерел, родючих ланів та високих пагорбів. Споконвіку медовуху виготовляли виключно з натурального меду, а рецепти її приготування передавалися з покоління в покоління і трималися в таємниці. Сьогодні ж до її складу входять не лише натуральний мед, зібраний на мальовничих просторах України, а й суміш трав. Балансує смак напою гострота перцю чилі, спеціально привезеного з Індії. Обпалююча гострота вдало контрастує з м’якими відтінками меду, водночас створюючи вибухову хвилю насиченого смаку з першого ковтка й залишаючи в роті приємний теплий післясмак. Саме таке поєднання було визнано найкращим на численних міжнародних конкурсах. Цей старовинний напій став візитною карткою сучасної України і є найбільш затребуваним сувеніром на ярмарках і етно-фестивалях. Виробництво медової перцівки може стати майбутнім бджільництва, яке утверджуватиме важливість цього прадавнього українського ремесла не лише в лікувальних і кулінарних цілях, а й як перспективного напряму розвитку національної економіки та збереження самобутності нації. |
Tweet |
Прикрепленный файл | Отправить на E-mail Версия для печати |