Яким буде медовий сезон 2020: експерт озвучив прогнози
  
Автор:
Ця зима була досить теплою, без сильних морозів і снігу, а весна настала рано. Як це може вплинути на медовий сезон у 2020 році? З цими питаннями ми звернулися до експерта.

«На пасіках 80-90% бджолосімей перезимували добре, на даний момент практично у всіх вуликах є від 1 до 4 рамок розплоду, активно йде розвиток», – каже Валерій Курейко, співвласник ТМ «Знатний Мед».
Експерт зазначає, що для бджіл краще зимувати на меду, а навесні в якості підгодівлі також використовувати мед, розведений водою, з додаванням пилку.
«Навіть постійна зміна температури в березні не вплине на зростання бджолосімей. Такий змінний температурний режим спостерігається в Україні останні три роки, і бджоли місцевої популяції вже адаптувалися», – вважає Валерій Курейко.
Особливістю цього року є рання весна. Експерт зазначає, що цвітіння медоносів почалося на 3-4 тижні раніше, ніж зазвичай.
«Наприклад, в Київській області акація зазвичай зацвітає в кінці травня – на початку червня, але в цьому році вона може зацвісти вже 1-5 травня. Дуже важливо, щоб на той час бджолосім’ї були вже досить сильними для повноцінного збору нектару з акації та інших весняних медоносів», – каже Валерій Курейко.
Він також звертає увагу, що у зв’язку з пандемією коронавірусу, надходження в Україну бджоломаток з інших країн є проблематичним.
«У цьому сезоні може виникнути дефіцит племінних бджоломаток породи бакфакст, карніка та італійської породи. З іншого боку, європейські породи у нас ніколи не відігравали ключової ролі, адже в Україні переважають місцеві породи – перш за все, Українська степова, в окремих регіонах України також поширені Поліська бджола і Карпатка», – зазначає Валерій Курейко.
Оцінюючи ситуацію з бджолопакетами в цілому, пасічник зазначає: «В Україні щорічно формується і продається до 500 тис. бджолопакетів. З них до 2/3 від загальної кількості йде на відновлення загиблих взимку сімей і близько 1/3 – на розвиток пасіки».


За додатковою інформацією та актуальними коментарями експертів, будь ласка, звертайтесь:
Tel +38 (099) 417 52 48
e-mail – znatnymed@gmail.com ,
сайт – www.znatnymed.com
Facebook – https://www.facebook.com/znatnymed/?fref=ts

Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(0)

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте