Пасічники прогнозують недобір весняних медів та пилку через несприятливу погоду
  
Автор:
Несприятлива погода, що встановилась в Україні у квітні і травні може призвести до недобору весняних медів та квіткового пилку.
«Низькі температури, вітер та дощі ускладнюють роботу бджіл по збору нектару та пилку з весняних медоносів — плодові сади та кущі, ріпак, кульбаба, та інших», – зазначає Валерій Курейко, пасічник та співвласник ТМ «Знатний Мед». На думку експерта, це призведе до недобору весняних медів, як мініму, у кількох регіонах України — насамперед – популярного у споживачів «майського» меду.
«Якщо похолодання, і особливо, дощі, будуть продовжуватись до кінця травня, це також може вплинути на збір нектару з найбільш цінного медоносу — акації», – зазначає В.Курейко.
Щодо квіткового пилку, то його можна збирати і протягом літніх місяців, проте більшість пасічників намагаються не стримувати бджіл під час збору нектару з літніх медоносів, а тому зазвичай активно використовують квітень і травень. Проте, в цьому році, погода не дозволила налагодити нормальний збір пилку у цей період.
Нагадаємо, раніше експерт озвучив площу «медового клину» України, що складає понад 8,7 млн. га. З вказаних площ бджоли потенційно можуть зібрати до 700 тис. тонн квіткового нектару, що відповідає приблизно 175 тис. тон меду.

За додатковою інформацією та актуальними коментарями експертів, будь ласка, звертайтеся:
Tel +38 (099) 417 52 48, e-mail – znatnymed@gmail.com , сайт – www.znatnymed.com

Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(0)

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте