Send emailФункция отправки статьи на email доступна только зарегистрированным пользователям FAVOR.com.ua. Зарегистрируйтесь сейчас!
Як вибрати телевізор і не пошкодувати? Актуально в 2020 році!
  
Автор:

Просто спробуйте вгадати, який побутовий прилад є в кожній квартирі? Правильно, серед вірних варіантів, звичайно, буде телевізор. Телевізори стали для багатьох не просто «вікном у світ», а й джерелом інформації, розвагою і навіть співрозмовником :), здатним не тільки розповідати, але й показувати.

Напевно, деякі з читачів зараз подумають про те, як підібрати собі телевізор. Удавана простота рішення оманлива, адже сьогодні такий великий вибір ТВ , що просто очі розбігаються! Телевізори пропонують кілька сотень виробників, що випускають моделі на самий різний достаток з різними рівнями можливостей і функціоналом. Тож як купити телевізор в Донецьку і не пошкодувати?

З чого почати?

Спочатку потрібно визначити потреби. Краще сісти і подумати, поміркувати, яку саме техніку ви хочете бачити у себе вдома. Це не тільки розмір екрану, але і закладені в телевізор можливості. З’ясувавши, які опції важливі для вас, а які ні, можна убезпечити себе від зайвих витрат.

Якщо ви покладаєтеся на допомогу з боку продавців-консультантів, то потрібно зняти «рожеві окуляри». Прагнучи заробити, вони будуть рекомендувати вам те, що потрібно продати в поточний момент. Крім того, дати ділову пораду, не маючи уявлення про вашому бюджеті, площі кімнати, в якій буде стояти ТВ, просто неможливо.

Краще присвятити кілька годин вивченню характеристик і відгуків про вподобану вам моделі на інтернет-ресурсах. Нерідко можна побачити поради професіоналів, які мають більше право давати поради, ніж молоді люди, які влаштувалися в магазин недавно.

Визначтеся з типом екрану

Мабуть, це найважливіший момент, від якого залежить, як ціна телевізора, так і якість виведеної картинки. Існують кілька типів екранів. Ось їх нам інформацію про те.

Так, найбільш недосконалими зараз є кінескопні екрани. Ця технологія зжила себе і зараз практично витіснена іншими. Так, дуже популярні зараз телевізори з рідкокристалічними екранами. Вони порівняно не дорого коштують, але радують якісної і насиченою квітами картинкою. До їх мінусів можна віднести те, що вони з часом вигорають.

Більш досконалою вважається технологія ЛІД-екранів. Тут використовується заднє підсвічування на світлодіодах. Такі панелі виходять більш тонкими, що дозволяє підвішувати телевізори, зібрані на них, на стіну. Вони так само мають властивість вигоряти, але в порівнянні з попереднім типом отримали більший ресурс.

Зате абсолютно не схильні до процесу вигоряння плазмові панелі. В їх основі використовуються спеціальні герметичні осередки. Це дозволяє отримувати картинку чудової якості. Проте, мінус тут теж є – техніка на плазмових панелях вимагає більшого споживання енергії.

Безсумнівно, майбутнє за лазерними екранами. Цій технології всього близько 10 років і вона вважається молодою. Такі екрани дозволяють отримувати картинку, близьку до ідеальної. Однак, широкого поширення поки не отримали з-за порівняно високої ціни.

Є ще проекційні екрани. Вони характерні не тільки якістю зображення, але і його нестабільністю. Зображення може періодично погіршуватися. Крім того, на них досить часто з’являються биті пікселі.

Яка діагональ ваша?

Діагональ теж важливий момент. Вибір діагоналі залежить від двох моментів – площі приміщення і того, скільки чоловік будуть дивитися телевізор одночасно. Якщо мова йде про спальні невеликій площі, то цілком розумно буде купити і телевізор з діагоналлю 32-40 дюймів.

Зате, якщо передбачається установка телевізора в просторій вітальні, а дивитися його будуть відразу кілька пар очей, краще подумати про телеприймачів з розмірами діагоналі 45-60 дюймів. Так можна забезпечити собі, своїм близьким і гостям високий рівень комфорту під час спільного перегляду програм.

Окремо варто сказати про ті випадки, коли підбирається телевізор для організації кінотеатру у себе вдома. Найкраще для цих цілей підійде широкоформатний телевізор з діагоналлю екрану 65 дюймів і більше. Про економію вже не йдеться, але ціни все одно варто моніторити, щоб купити за свої гроші найкраще з можливого.

Яке дозвіл картинки оптимально для вас?

Різницю в дозволі можна зрозуміти, якщо порівняти в магазині два телевізори, які мають різні їх значення. Так, дозвіл HD не відрізняється високою якістю, але на моделях з невеликими діагоналями вважається прийнятним. Тобто, купуючи «телек на кухню», можна вибрати саме модель з HD.

Дозвіл Full HD є дуже поширеним і телевізори з таким дозволом пропонуються порівняно не дорого – такі телевізори може дозволити практично кожен. Якість Full HD картинки можна охарактеризувати як оптимальний.

У 2020 році більш популярно буде дозвіл Ultra HD – 4К. Як правило, воно використовується в моделях з діагоналлю більше 40 дюймів. Телевізори з таким дозволом показують дуже добре, але і коштують вони в рази дорожче Full HD-телевізорів.

У перспективі телевізори з дозволом Ultra HD – 8К будуть займати домінуючі позиції. Вони забезпечують чудову картинку, але поки досить дороги. Крім того, їх вибір порівняно не великий.

Говорячи про телевізорах і якості зображення, не можна не згадати про такий важливий параметр, як частота зміни кадрів. Взагалі, чим ця характеристика вище, тим комфортніше перегляд. На телевізорах з невеликими діагоналями від цього правила допускаються відступу, а ось на приймачах з великими екранами, його краще строго дотримуватися.

Як же вибрати телевізор 2020 році?

Залишилося підсумувати все, що було прочитано. Перш за все, потрібно більше довіряти собі, а не іншим навіть, якщо це продавець, який дає «цінні поради».

Обов’язково потрібно витратити час і ретельно вивчити матеріали по темі, щоб йти в магазин освіченим і не виглядати в очах продавця повним «чайником» – саме таким людям і втюхують залежаний товар.

Обов’язково уважно порівнюйте картинку на кожній з вподобаних моделей, щоб вибрати кращий варіант. Якщо ви купили телевізор, а продавець виніс вам коробку зі складу, вимагайте перевірки телевізора в магазині.


Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(0)

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте