Що таке підтримка і супровід інтернет-магазину. І чим вони відрізняються
  
Автор:

Підтримка, супровід інтернет-магазину або сайту являє собою комплекс заходів, які спрямовані на підтримку повноцінної працездатності, розвиток онлайн-ресурсу. Також вийде створити стійкий інтерес до майданчика у цільової аудиторії. Розповім, що собою являє підтримка сайтів, чим вона відрізняється від супроводу.

Джерело: https://nbc.ua/article/2449

Що таке підтримка сайту

Підтримка сайту це комплекс послуг із забезпечення працездатності, безпеки та актуальності сайту. У набір входять Базові налаштування сервера і адміністративної панелі CMS, вивантаження контенту, доопрацювання і розвиток проєкту.

  • Адміністрування ресурсу – Контроль за актуальністю хостингу та домену, імпорт контенту, налаштування CMS і модулів
  • Покращення дизайну – доопрацювання та інтеграція верстки, заміна або оптимізація окремих елементів на сторінках або редизайн ресурсу цілком
  • Доопрацювання функціонала – перевірка якості та безпеки коду, додавання нових можливостей, видалення помилок і вірусів

Джерело: https://redchameleon.com.ua/podderzhka/

Що таке супровід сайту

Фахівці кажуть, що під супроводом сайту слід розуміти чисто технічні заходи разового характеру, що виконуються сторонніми організаціями або запрошеними фахівцями.

  • Допомога у виявленні багів, відновленні сайту після збоїв.
  • Впровадження нововведень.
  • Доопрацювання і модернізація функціоналу.

Але це в тому випадку, якщо основну роботу з щоденного обслуговування інтернет-магазину власник здійснює своїми силами, а до сторонніх експертів звертається тільки в складних ситуаціях, коли штатному адміністратору не вистачає компетенції.

Якщо ж вся робота з підтримки ресурсу у відмінному робочому стані довірена інтернет – агентству (на основі абонентського договору, аутсорсинг), то співробітники останнього займаються, в тому числі і перерахованими в списку завданнями.
В ідеалі супроводом повинна займатися компанія-розробник, хто ж краще може знати всі тонкощі ресурсу, ніж його творці.
Джерело: https://companion.ua/chem-podderzhka-otlychaetsia-ot-soprovozhdenyia-ynternet-mahazyna/

Підсумок

Відмінність підтримки сайту від його супроводу – невелика. Обидва види послуг націлені на забезпечення безперебійної роботи ресурсу на весь час функціонування. Супровід сайту має на увазі ширший спектр послуг, що надаються, тому більш потрібне тим власникам, які ведуть великі проєкти, дає більш вагомі результати.

Вибір підтримки або супроводу сайту залишається за власником ресурсу і залежить від того, як він розбирається в IT-технологіях, наскільки він завантажений веденням бізнесу, які подальші плани розвитку його ресурсу.

Джерело
 


Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(0)

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте