«Фавориты Успеха» logo Як бізнесу вийти в онлайн
© FAVOR.com.ua
 
Як бізнесу вийти в онлайн
  

Бізнес-це діяльність, спрямована на задоволення потреб клієнтів із подальшим отриманням прибутку. І розробка веб-сайту-це в першу чергу інструмент для взаємодії зі споживачами та організації менеджменту. Тобто сам сайт не є бізнесом, але відіграє важливу роль у його розвитку.

Про те, які кроки необхідно зробити до старту інтернет-бізнесу і як подолати можливі труднощі — далі в статті.

Джерело: https://nikvesti.com/news/business/222990

Крок 1. Вітрина

У першу чергу, щоби продавати через Інтернет, потрібно десь розмістити свої товари. Є кілька варіантів.

Сайт

Це може бути невеликий лендінг на одну сторінку (якщо у вас невелика кількість товару), або сайт-каталог із покупкою на сайті або без неї.

Сайт можна зробити самостійно-існують різні конструктори лендінгів — tilda.cc, lpmotor.ru та ін, є платформи для інтернет-магазинів як універсальні, наприклад, insales.ru і профільні, такі як abcp.ru.

Замовити створення у фахівців. Тут усе зрозуміло, головне знайти професіоналів і вкластися в запланований бюджет.

Соцмережі

Зараз досить багато трафіку в соцмережах, і багато, хто використовує цей варіант. Тут важливо розуміти, що цей варіант підходить не для кожного бізнесу. Краще порадитися з професіоналами і визначити, де може бути ваша аудиторія.

Торгові майданчики й дошки оголошень

Товари можна продавати через Авіто, або укласти договір з Озон, Беру або Вайлдберіз.

У цьому посібнику я розповім саме про роботу через свій сайт.

Джерело: https://vc.ru/trade/123299-kak-vyvesti-biznes-v-onlayn-vsego-za-4-shaga

Крок 2. Реклама і просування

Підготуйте сайт і налаштуйте аналітику. Більшість компаній ведуть трафік саме на сайт, і звідти відбуваються продажі. Тому опрацюйте текст, інформативність, технічну справність сайту, додайте кнопки, форми зворотного зв’язку. У цілому все, щоби зробити процес покупки простим і зручним.

Після запуску сайту, проведіть а/в тестування сторінок, щоби зрозуміти, який варіант дає найкращий результат. І не припиняйте цю роботу, покращуйте сайт і підвищуйте конверсію.

Налаштуйте системний процес аналітики. Так ви будете розуміти, з яких каналів приходять клієнти, як швидко вони здійснюють покупку, чим цікавляться, на який контент краще реагують.

Виберіть канали просування і сформуйте онлайн-воронку. Контекстна реклама, соціальні мережі, відео-контент, блог і т. д. вибір залежить від уподобань вашої аудиторії. Знаючи, як потенційні клієнти шукають інформацію в Інтернеті, простіше вибрати відповідні канали.

Зважте і покращуйте результати кожного показника воронки.

Джерело: https://blog.bizconstructor.com/kak-oflajn-biznesu-vyjti-v-onlajn-i-ne-oblazhatsya/

Крок 3. Підключення онлайн-оплати

Щоби приймати платежі, потрібно вибрати й підключити одну з популярних платіжних систем. Вибрати є з чого — їх без малого 50. Критерії вибору платіжної системи-величина абонентської плати, терміни перерахування грошей на розрахунковий рахунок, наявність додаткових послуг.

Крок 4. організація доставки

Звичайно можна заморочитися й орендувати пару «ГАЗелей», перевчити продавців у кур’єрів і закупити їм по касовому апарату. Але оперативно це зробити не вийде, а рахунок йде на дні. Тому найкращий варіант-віддати доставку на аутсорс.

Плюси аутсорсингу:

  1. Професійна організація доставки
  2. Широка географія
  3. Страховка від фінансових втрат, якщо товар зіпсований або втрачений
  4. Відсутність витрат на інформування клієнта про статус посилки
  5. Можливість зосередиться на інших завданнях бізнесу

Не потрібно забувати, що головне правильно вибрати партнера, щоби виключити фінансовий і репутаційний ризик. Ми рекомендуємо працювати з декількома службами доставки, щоби була максимально широка географія пунктів видачі та поштоматів.

Джерело: https://www.insales.ru/blogs/university/kak-bystro-perevesti-biznes-v-onlayn

Висновок:

Вивести свій бізнес в онлайн не так складно, потрібно тільки зважитися і правильно підібрати метод. Щоби не помилитися й ефективно розподілити виділений бюджет краще звернутися до професіоналів.

https://favor.com.ua/ru/blogs/34097.html