Чому ви повинні дегельмінтизувати свого собаку?
  
Автор:
Чому ви повинні дегельмінтизувати свого собаку?

Власникам собаки подобається ця життєрадісна, активна тварина. Але трапляються випадки, коли в організмі улюбленця з’являються шкідливі для його здоров’я паразити, що спричиняють шлунково-кишкову інфекцію. Кишкові черв’яки можуть викликати у собаки симптоми: відсутність апетиту, блювання при прийомі їжі, біль у животі, діарею, втрату ваги, слабкість, анемію. Вони можуть бути навіть смертельними для цуценят, а також заражати людей, особливо маленьких дітей, людей з ослабленою імунною системою. Тому при виявленні таких ознак інфекції, викликаних глистами у вашого вихованця, необхідно звернутися за медичною допомогою до ветеринара. Всім цим неприємностям можна легко запобігти, якщо регулярно та своєчасно дегельмінтизувати собаку.

Види паразитів, як підтвердити їх наявність в організмі собаки?

Ветеринар у клініці зможе підтвердити наявність глистів у тілі тварини різними способами. Тестом на перевірку свіжого випорожнення собаки під мікроскопом, серцеві черв’яки виявляються за допомогою аналізу зразків крові. Чим раніше діагностувати вихованця та провести деглістрування, тим менше буде загроз для його здоров’я та життя, які може спричинити черв’як.

В організмі собаки можуть з’являтися такі види черв’яків, які вражають кишечник, печінку, шлунок, легені, очі, серцеву або нервову систему:

  • аскариди;
  • анкілостоми;
  • волосоголовці;
  • стрічковий хробак.

Як і чим проводити деглістрування собаці?

Інфекція собаки паразитами – часте явище, тому необхідно проводити щомісячний огляд тварини ветеринаром на можливість їх появи. У разі виявлення черв’яків, необхідно робити деглистування.

Дегельмінтизація сприяє видаленню паразитів із організму собаки, які потрапляють туди через фекалії личинок, проковтування їх яєць. У собачому тілі черв’яки прилипають до кишечника, харчуються поживними речовинами з його тканин.

Доступні засоби від глистів призначаються собаці після огляду вихованця, консультації ветеринара. Для лікування чи профілактики застосовують ефективні, якісні засоби від глистів для собак від відомих виробників. Це такі ефективні пероральні препарати: рідини, суспензії, краплі, таблетки.

У спеціальному розділі для здоров’я собак каталогу інтернет-магазину Petslike ви можете купити препарати для дегельмінтування вашого вихованця, які виготовили відомі українські та німецькі бренди: Природа, Bayer, Ceva, Simparica, Cymedica. Лікувальні чи профілактичні засоби від глистів призначаються для собак з урахуванням віку, розміру породи, фізіологічного стану. Для правильного розрахунку дозування антигельментика, виходячи з ваги тварини, краще користуватися інструкцією виробника на упаковці кожного виду препарату.

Рекомендується проводити дегельмінтизацію дорослого собаки не рідше одного разу на 3 місяці. Можуть бути ситуації, коли необхідне частіше лікування, особливо при зараженні круглими глистами.


Прикрепленный файлПрикрепленный файл Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати