«Фавориты Успеха» logo Різка профільних труб лазером
© FAVOR.com.ua
 
Різка профільних труб лазером
  

Лазерна різка профільних труб — це сучасний та ефективний спосіб обробки металевих виробів. Він відрізняється точністю та швидкістю.

Особливості різки металу лазером

Устаткування для лазерної різки включає в себе джерело лазерного світла, спеціальні дзеркала та оптичну систему для фокусування променя. Керує процесом комп’ютерна програма, в яку закладається цифровий макет деталі.

Лазерна різка профільних труб відбувається в кілька етапів:

  1. Підготовка матеріалу: труби зачищають, якщо ж така необхідність .

  2. Програмування: створюється цифровий алгоритм, у якому зазначається послідовність дій, контур, розміри та інші параметри різу.

  3. Налаштування лазера: обирається потрібна потужність та режим роботи залежно від товщини та матеріалу труби.

  4. Процес різки: лазерний промінь рухається вздовж труби або за іншою запрограмованою траєкторією, створюючи потрібну форму.

За необхідності готову деталь охолоджують і звіряють зі зразком. Таким чином, технологія лазерної різки дозволяє швидко і без зайвих зусиль виготовляти навіть складні деталізовані форми та конструкції.

Для більшої ефективності цієї процедури використовують в комплексі з лазером використовують кисень. Цей газ активно взаємодіє з металом, утворюючи оксиди. Таким чином, виділяється велика кількість тепла, що суттєво піднімає температуру у місці розрізу. Окисленні частки металу відразу видаляються потужним струменем газу, залишаючи рівний та гладкий різ. Ширину розрізу визначає діаметр променя та швидкість його подачі. Для забезпечення вузького розрізу необхідно, щоб лазер рухався максимально швидко. На багатьох лазерних установках є опція попереднього різання. Вона передбачає очищення труби лазером перед основною процедурою.

Лазер підходить для обробки труб різного розміру та форми: квадратних, круглих, овальних, прямокутних, плоскоовальних. Є можливість вирізати фігурні отвори всередині профілю. Для запобігання механічним пошкодженням в процесі різання труба надійно фіксується за допомогою спеціальних кріплень.

Лазерний промінь не чинить механічного тиску на поверхню, це дозволяє запобігти деформаціям металу. Оскільки лазер діє точково, то сусідні ділянки металу не перегріваються і не втрачають форму. Окалини видаляються струменем кисню. Таким чином, готовий виріб майже не потребує додаткового опрацювання.

Переваги лазерної різки профільних труб

Використання лазерного станка багато в чому перевершує механічний спосіб обробки, зокрема:

  • різи виходять більш точними та деталізованими;

  • програма налаштовується таким способом, щоб кількість відходів була мінімальною;

  • обробка лазером відбувається набагато швидше ніж механічна;

  • є можливість вирізати складні геометричні форми навіть з невеликої заготовки;

  • в процесі лазерної обробки метал плавиться лише по лінії розрізу, таким чином зберігаючи свої властивості (міцність, антикорозійне покриття);

  • пили, фрези, різальні круги на відміну від лазера швидко зношуються і потребують частої заміни;

  • повна автоматизація процесу, яка особливо доцільна під час серійного виробництва.

Таким чином, варто скористатися послугою лазерної різки профільних труб для виготовлення металевих деталей і конструкцій.

Компанія Gruar пропонує якісну різку з допомогою лазера. Ми працюємо з профільними трубами діаметром до 200 мм і довжиною до 6 м. Щоб оформити замовлення слід звернутися особисто або прислати макет виробу на електронну пошту. Наші спеціалісти гарантують високий рівень продуктивності та швидкість робіт.

https://favor.com.ua/ru/blogs/36691.html