Чи буде дійсний поліс?
  
Автор:

Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(2)
id187766-Петр Семенов Петр Семенов
Згідно із Законом «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», дія раніше укладеного договору ОСЦПВ зберігається у разі:

– Зміни власника транспортного засобу. Новий власник може продовжувати користуватися старим полісом після перереєстрації авто на себе.

– Смерті страхувальника. Права та обов’язки переходять до спадкоємців авто.

– Відчуження транспортного засобу. Поліс діє для нового власника авто після його придбання.

– Якщо страхувальник – юридична особа, що припинила діяльність. Договір переходить до її правонаступників.

Отже, якщо ви продаєте автомобіль, то оформлений вами поліс ОСЦПВ залишається дійсним і для нового власника після перереєстрації. Новому власнику не потрібно буде оформляти новий поліс до завершення терміну дії старого. Більш детально про це можна прочитати te.20minut.ua/novini-kompanij/chi-diysniy-stariy-polis-avtot… за цим посиланням.

При цьому, якщо страховий випадок стався до переоформлення авто, поліс діє для врегулювання збитків попереднім власником.

Головне – належно повідомити страхову компанію про зміну власника застрахованого авто. Це допоможе уникнути будь-яких непорозумінь.
SuhSuh SuhSuh
Підкажіть, я не так давно оформив поліс на авто, тепер її продаю. Чи буде він дійсний на нового власника? Не маленька сумма заплачена.
или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте