«Фавориты Успеха» logo Будівництво елеваторів в Україні
© FAVOR.com.ua
 
Будівництво елеваторів в Україні
  

Будівництво елеваторів

Що таке Зерновий елеватор?

Зерновий елеватор – це сучасне обладнання промислового типу. Принцип його роботи розрахований на проведення процесів з контролю і оптимізації всіх рішень.
Агропромисловий комплекс України має потребу у новому обладнанні для зберігання і сушки зерна. Фізично зношена техніка не здатна виконувати всіх функцій на вищому рівні по переробці зернових культур. Будівництво елеваторів сучасного типу здатне вирішити дану проблему.

Для чого потрібен елеватор

Будівництво елеваторів допоможе забезпечити якісну обробку зернових культур.
Устаткування виконує наступні функції:

  • Прийому зерна. У кожному елеваторі створюється автомобільний пункт, який використовують для розвантаження і прийому матеріалу.
  • Обробка. Комплектація обладнання допомагає здійснити чистку, сушку і сортування зерна по фракціям.
  • Зберігання. Проектуються на базі спеціалізованого оборудовання, наприклад металевих силосів, підлогових складів і т.д.
  • Відвантаження. Устаткування проектується з урахуванням можливості відпустки матеріалів в необхідних кількостях із застосуванням транспортерів, норій, бункерів і пневморукавов. Склад визначається кількістю зерна і транспортними можливостями відпустки.

Будівництво зерносховищ необхідно для комплексного типу рішення задач по обробці і тривалому періоду зберігання зернових культур.

Графік будівництва елеваторів

Запорукою дотримання термінів будівництва елеватора є створення правильного графіка, який включає всі дані по об’єкту, етапи створення і введення його в експлуатацію.

Виконання термінів будівництва зерносховища під ключ залежить від наступних моментів:

  • Розробка проектної документації.
  • Отримання дозволів на початок будівництва.
  • Професійні будівельні і монтажні організації.
  • Надійний постачальник обладнання.

Від чого залежить вартість будівельних робіт

При будівництві зерносховищ під ключ ціна залежить від наступних факторів:

  • Технологічних схем устаткування. Чим складніші, тим дорожче буде коштувати.
  • Культур, з якими буде постійно працювати елеватор. Для деяких матеріалів необхідно обладнати додатковий захист від зношування обладнання.
  • Результатів досліджень інженерно-геологічного типу. Від даного моменту залежить обсяг всіх типів споруд та інших робіт.
  • Типу елеваторного обладнання та виробника. Якісне обладнання з гарантією коштує дорожче, але і прослужить воно набагато довше.
  • Автоматизації технологічних процесів.

Правильний вибір місця розташування будівництва елеватора

Під час будівництва елеватора необхідно правильно підібрати і місце його розташування. Звертають увагу на наступні критерії:

  • Геологію. Оцінюється стан грунтів, визначається рівень залягання несучих грунтів і потреба в дренажних роботах. Від цього критерію залежить кількість бетону, яке знадобитися і обсяг земляних робіт.
  • Вирощувані зернові культури. Проводять оцінку зернових культур, які вирощуються місцевими аграріями в даному регіоні.
  • Паливо. Елеватори під ключ повинні бути споруджені в газифікованих регіонах, якщо планується робота обладнання на природному газі.
  • Конкуруючі організації. Якщо компанія не планує займатися вирощуванням зерна, а тільки обслуговуванням його, то важливо проаналізувати наявність і розміщення інших елеваторів.
  • Наявність залізниці, дороги для автотранспорту, майданчиків для стоянки.

Будівництво елеваторів під ключ

Фермерським господарствам вигідна наявність власного елеватора чи сховища для зерна. Таким чином можна досягти відчутної економії на сушінні, обробці, доставці зернових культур, легше вести контроль товарних характеристик. Також можна спокійно дочекатися кращої вартості зерна та отримати більший прибуток. Довіряти будівництво елеваторів під ключ слід надійному перевіреному підряднику з великим досвідом. Ми виконуємо проєктування елеваторів за техзавданням, підбираємо оптимальні рішення під конкретні завдання. Будівництво елеваторів, налагодження обладнання виконується власними силами. Клієнт отримує готовий до експлуатації об’єкт.

Виконуємо будівництво елеваторів під ключ не тільки для сільськогосподарських підприємств, а й для компаній, для яких зберігання, сушіння та транспортування зернових культур – це основний вид діяльності. Завдяки сучасним технологіям та рішенням ми досягаємо максимальної автоматизації. Виключення людського чинника сприяє підвищенню якості продукції, спрощує процеси та знижує собівартість обробки кожної тонни зерна. Підвищена увага також приділяється енергоощадженню. Все обладнання, що використовується, відрізняється мінімальною витратою енергії. Вибір обладнання здійснюється виходячи з доступності та доцільність конкретного джерела енергії – це може бути газ або Вибір обладнання проводиться виходячи з доступності та доцільність конкретного джерела енергії – це може бути газ або тверде паливо (тріска, пелети тощо.).

За наявності запиту компанія готова не тільки виконати будівництво елеваторів під ключ з нуля, а й модернізувати існуючу лінію по роботі із зерновими.

https://favor.com.ua/ru/blogs/38516.html