У жовтні 2012 року свій 80-річний ювілей святкує виробник продукції ТМ «Щедро» та одне з ведучих харчових підприємств України – Харківський жировий комбінат (ХЖК).
ХЖК побудовано у період стрімкого розвитку промислового виробництва маргаринів у СРСР – початок 30-х років ХХ сторіччя. В цей час керівництвом країни була запланована побудова 10-ти маргаринових заводів у великих містах, серед яких Харків, Москва, Гомель та інші. Варто зазначити, що Харківський комбінат єдине виробництво з цього переліку, яке будувалося не іноземними, а спеціально відібраними та підготованими молодими радянськими спеціалістами. У 1936 р. ХЖК одним з перших харчових підприємств розпочав виготовлення майонезу, який швидко набрав популярність серед радянських споживачів.
У період Великої Вітчизняної Війни завод було зруйновано, а устаткування вивезене у Німеччину. Одразу після визволення Харкова розпочалося відродження ХЖК: його не тільки оснастили найновішою технікою, але й були збільшені виробничі потужності комбінату. Вже у мирний час завод залишався одним з лідерів галузі, продукцію якого замовляли різні радянські міністерства для своїх їдалень, прийомів та банкетів.
ХЖК сьогодні – модернізоване виробництво, яке виготовляє якісну інноваційну соусну та маргаринову продукцію під ТМ «Щедро»: майонези на натуральних яєчних жовтках, кетчупи з цільномеленими спеціями, червоні та білі соуси зі шматочками натуральних овочів, гірчиці з відбірних цільних гірчичних зерен, споживацькі та промислові маргарини на основі високоякісної соняшникової олії, кондитерські та кулінарні жири. Продукція Харківського жиркомбінату відзначена численними нагородами, серед яких і зарубіжні.
У 2012 році на ХЖК розпочато виготовлення нових соусів, кетчупів та гірчиці ТМ «Щедро». Серед новинок не тільки популярні у світі та нашій країні смаки, але й інноваційні серед українських торгових марок: кетчуп «Барбекю» на цільномелених спеціях та легким ароматом диму, а також червоний соус «Сальса вогняна» зі шматочками гострого червоного перцю та цибулі.
«Для компанії «Торговий Дім «Щедро» велика честь та вдача бути партнером легендарного Харківського жиркомбінату, – ділиться директор ТОВ «ТД «Щедро» Копернак Віталій Анатолійович. – Крім того, ми цінуємо надійність та продуктивність співпраці з ХЖК: це завжди якісна та смачна продукція, кваліфіковані та компетентні співробітники, традиції виробництва, які сформовані не одним десятком років, та загальний підхід до ведення партнерських відносин. Від імені всього колективу компанії ТД «Щедро» вітаю всіх співробітників та керівництво ХЖК з такою чудовою та знаковою подією – 80-річним ювілеєм!».
|