Харківському жировому комбінату 80 років! | |
Офіційний сайт ТМ «Щедро» |
У жовтні 2012 року свій 80-річний ювілей святкує виробник продукції ТМ «Щедро» та одне з ведучих харчових підприємств України – Харківський жировий комбінат (ХЖК).
ХЖК побудовано у період стрімкого розвитку промислового виробництва маргаринів у СРСР – початок 30-х років ХХ сторіччя. В цей час керівництвом країни була запланована побудова 10-ти маргаринових заводів у великих містах, серед яких Харків, Москва, Гомель та інші. Варто зазначити, що Харківський комбінат єдине виробництво з цього переліку, яке будувалося не іноземними, а спеціально відібраними та підготованими молодими радянськими спеціалістами. У 1936 р. ХЖК одним з перших харчових підприємств розпочав виготовлення майонезу, який швидко набрав популярність серед радянських споживачів.
ХЖК сьогодні – модернізоване виробництво, яке виготовляє якісну інноваційну соусну та маргаринову продукцію під ТМ «Щедро»: майонези на натуральних яєчних жовтках, кетчупи з цільномеленими спеціями, червоні та білі соуси зі шматочками натуральних овочів, гірчиці з відбірних цільних гірчичних зерен, споживацькі та промислові маргарини на основі високоякісної соняшникової олії, кондитерські та кулінарні жири. Продукція Харківського жиркомбінату відзначена численними нагородами, серед яких і зарубіжні. У 2012 році на ХЖК розпочато виготовлення нових соусів, кетчупів та гірчиці ТМ «Щедро». Серед новинок не тільки популярні у світі та нашій країні смаки, але й інноваційні серед українських торгових марок: кетчуп «Барбекю» на цільномелених спеціях та легким ароматом диму, а також червоний соус «Сальса вогняна» зі шматочками гострого червоного перцю та цибулі.
|
Tweet |
Send by E-mail Print version |