Вчені назвали п’ять продуктів, що зменшують шкоду від куріння
  
NEWSru.ua

Фахівці склали список продуктів, які здатні частково відшкодувати організму втрату цінних речовин, витрачених на боротьбу з негативним впливом, і, за можливістю, мінімізувати шкоду від паління, як пасивного, так і активного, повідомляє часопис Men’s Life.

Капуста. Дослідження, проведені Національним інститутом екології США, свідчать, що капуста — відмінний засіб профілактики ракових захворювань. Причина в наявності в овочі ізотіоціанатів, антиракових речовин, що стримують ріст ракових клітин і перешкоджають їхньому розмноженню.

Чудові властивості має як звичайна білокачанна капуста, так і китайська, й особливо броколі (спаржева). Регулярне споживання чудового овоча знижує ймовірність захворювання на рак легенів на 36%.

Томатний сік. На думку японців сік — ефективний засіб проти емфіземи легень, причина якої в регулярному вдиханні тютюнового диму.

Вчені Токійського університету Юнтендо експериментували на мишах. Передбачається, що захисну дію томатного соку викликає наявність у його складі антиоксиданту лікопена, який попереджає утворення кисневих радикалів — молекул, які завдають шкоди клітинам.

Морквяний сік. Бета-каротин перетворюється організмом людини на вітамін А, необхідний для зміцнення слизових оболонок. Доза, необхідна курцю — дві склянки морквяного соку на добу.

Проростки. У пророслого насіння пшениці ціла гама корисних та активних речовин, серед яких вітаміни Е і В12, фолієва кислота і селен, що захищають тканини легень.

Вітамін С. Він міститься у багатьох фруктах і овочах. Особливість вітаміну в тому, що він не синтезується в організмі і може надходити тільки ззовні. Але, з іншого боку, кожна випалена сигарета нейтралізує 35 міліграмів дефіцитного вітаміну. Озброївшись калькулятором, можна підрахувати мінімально необхідну денну дозу з урахуванням кількості випалених сигарет.

Нагадаємо, як нещодавно підтвердили британські вчені, нікотин не тільки сприяє раку, але й має позитивні властивості — наприклад, чинить на мозок стимулюючу дію, зокрема, покращує пам'ять і зосередженість у роботі. Зараз вчені досліджують благотворну дію тютюну при хворобі Альцгеймера.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK