У Києві відкриється найбільший у Східній Європі океанічний акваріум | |
За три тижні в одному з торговельно-розважальних центрів на Либідській площі Києва відкриється найбільший у Східній Європі акваріум з океанічними мешканцями. Про це повідомила«Сегодня». В акваріумі відвідувачі зможуть побачити більш як тисячу океанічних мешканців, серед яких будуть кілька різновидів акул, мурен, черепах, скатів, справжні морські зірки і коралові рифи. Наразі акваріум вже змонтували, він готовий прийняти морських мешканців. Об’єм акваріума — 360 тисяч літрів, а акрилове вікно для спостереження за морськими і океанічними мешканцями в ньому сягає на понад 11 метрів завширшки, 3 метри заввишки, 17 сантиметрів завтовшки і важить 7,2 тонни. Майбутні жителі гігантського акваріуму ось-ось приїдуть у столицю. Доставляти їх будуть літаком, в спеціальних контейнерах з водою. Перш ніж потрапити в загальний акваріум, риби побудуть на карантині, де матимуть змогу адаптуватись до нових умов життя і пройдуть перевірку на наявність хвороб. Загальна вартість риб сягає кількох сотень тисяч гривень – лише білопера рифова акула, яка водиться в Тихому океані та в Червоному морі, коштує майже 25 тис грн, чорнопера акула — близько 20 тис грн. Океанічні мешканці достатньо вимогливі у харчуванні – хтось їсть сухий харч, хтось – мідій і креветок, а акул будуть годувати дрібними рибками водолази. «Доглядати такий акваріум повинна бригада з не менш як 10 осіб. Догляду вимагають риби, тобто обов’язково в команді має бути іхтіолог, потрібен фахівець, який буде правильний їх годувати. До речі, всілякі акули, скати досить стерпно переносять переїзди і нове середовище. Але це навіть не найголовніше. Ретельнішої уваги вимагають живі камені і коралові рифи — вони дуже крихкі, за ними повинен доглядати лише професіонал. Крім того, потрібно стежити за устаткуванням, яке буде встановлено в акваріумі. Його потрібно чистити, перевіряти не менше одного разу на тиждень», — розповів фахівець з догляду за акваріумами Ігор Резніченко. Морську воду для акваріуму готуватимуть вже на місці – спеціально для цього купують морську сіль з Мертвого або Червоного моря. |
Tweet |
Send by E-mail Print version |