Прокуратура дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження проти супермаркетів «Сільпо»
  
Прес-служба прокуратури дніпропетровської області

Органами прокуратури області під час проведення перевірок на захист прав споживачів та безпечність і якість харчових продуктів встановлено численні порушення як в діяльності контролюючих органів, так і суб’єктів господарювання, які виготовляють та реалізують продукти харчування.

В переважній більшості це реалізація неякісної харчової продукції, з простроченим терміном придатності, продуктів сумнівного походження, а також продукти, компонентний склад яких не відповідає тому, що зазначений на етикетках та супровідних документах.

Так, протягом січня-лютого 2013 року службові особи одного з приватних підприємств м.Кривого Рогу, що займається реалізацією продуктів харчування, на підставі підроблених документів поставляли до дошкільних закладів міста придбане за бюджетні кошти масло солодковершкове селянське «Веселинка» 72,5%, яке не відповідає нормативним документам через наявність сукупності стеринів молочного та рослинного жирів, що є непридатним і забороненим для споживання дітьми. Збитки, які завдало підприємство своїми діями, склали понад 100 000 гривень.

За вказаним фактом прокуратурою Саксаганського району м.Кривого Рогу розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем та службове підроблення).

Крім того, протягом 2012 року в мережах супермаркетів «Сільпо» ТОВ «Фоззі-Фуд» реалізовувались 24 найменування неякісних продуктів харчування, серед яких – м’ясо-молочна продукція, риба та морепродукти, борошняні вироби, тощо, загальною вартістю 803 000 гривень.

Відомості за даним фактом прокуратурою м.Дніпропетровська внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 227 КК України (умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції).

Всього за результатами яких розпочато 11 кримінальних проваджень, внесено 72 подання про усунення порушень законів, у яких поставлено питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 90 службових осіб органів державного контролю.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK