У Сумах затримали естонців, які розраховувалися за мобілки краденими картками
  
Company: PrivatBank
PrivatBank

У Сумах банкіри та міліція затримали шахраїв, які розраховувалися в магазинах міста фальшивими картками іноземних банків. Як повідомила Служба безпеки ПриватБанку, затримати кіберзлочинців вдалося завдяки спільній спецоперації банку та міліції в одному з магазинів із продажу мобільних телефонів. Одного з учасників кібербанди, громадянина Естонії, було затримано на місці злочину під час спроби оплатити техніку краденими картками. Інших учасників злочинної групи, серед яких ще один естонець і двоє харків’ян, було затримано за місцем проживання в Харкові.

«Під час спроби розрахуватися за смартфони американською карткою в одному з магазинів техніки, наша система моніторингу безпеки транзакцій безпомилково визначила шахрайський характер операції, – говорить керівник Служби безпеки ПриватБанку Станіслав Крижановський. – Подальша операція із затримання шахраїв була проведена практично миттєво завдяки чудовій взаємодії банкірів і правоохоронних органів».

За даними попереднього розслідування, злочинна група встигла здійснити шахрайські операції з картками американських та європейських банків у торгових точках Сумської та Харківської областей. У ході затримання групи кіберзлочинців вилучено комп’ютерну техніку, 20 фальшивих платіжних карток закордонних банків, а також придбані з їх допомогою товари – дорогі смартфони та інші гаджети. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

 
вул. Грушевського, 1д, м. Київ 01001, Україна
Phone: (380) 562-390-000
Fax: (380) 562-390-271
E-mail:
Web:

Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK
  

Achtung! Please be polite! Although that modertors of this web-portal are excessively democratic, any unethical, unqotable or just rude expressions, which abuse other visitors of this web site, can be deleted. Also will be deleted any spam and public comments with private phone numbers.