Topless-банкомат ПриватБанку став хітом Finovate 2014
  
Company: PrivatBank

Перший у світі безконтактний Android-банкомат, розроблений і випущений ПриватБанком, став одним із головних відкриттів найбільшого світового форуму банківських інновацій FinovateSpring 2014, який завершився в американському Сан-Хосе. За підсумками голосування журі, topless-банкомат ПриватБанку було визнано переможцем FinovateSpring 2014, а його оригінальна презентація отримала приз Best of Show.

Topless-банкомат ПриватБанку став хітом Finovate 2014

«Смартфон стає Вашим особистим ATM. Новий банкомат, згідно з розробленою в Україні технологією, дозволяє для зняття грошей використовувати замість типової клавіатури смартфон або Google Glass. Обладнання дешевше в обслуговуванні, клієнти не використовують карток», – зазначив Steven J. Ramirez, керівник Beyond the Arc, Inc.

«Гарна ідея, я ніколи не бачив нічого подібного. Навіщо натискати всі кнопки на банкоматі, коли Ви можете використовувати Ваш телефон для отримання готівки через банкомат. А презентація банкомата – це, безумовно, було найкращим використанням гумору», – говорить William Mills, директор провідного фінансового PR-агентства William Mills Agency.

Технологія безконтактних банкоматів, що працюють під керуванням ОС Android і дозволяють отримувати готівку за допомогою мобільного телефону, була розроблена ПриватБанком у листопаді 2013 року. Принципово нові для світового ринку безконтактні пристрої дозволяють значно скоротити собівартість виробництва та витрати банків на розширення банкоматної мережі. «Жива» прем’єра першого у світі безконтактного Android-банкомата відбулася 28 квітня в ході найбільшого світового форуму банківських інновацій Finovate 2014.

«Ми зробили topless-банкомат, безжалісно відрізавши від звичайного цілком непотрібну верхню частину, – говорить Заступник Голови Правління ПриватБанку Олександр Вітязь. – У кожного клієнта тепер є свій персональний дисплей, ридер і клавіатура – смартфон. Нове покоління банкоматів в рази дешевше від звичайних як у виготовленні, так і в обслуговуванні, вони абсолютно безпечні з точки зору скімінгу та виконують одне завдання – видають клієнтам готівку».

Новий банкомат від ПриватБанку не має звичного дисплея з кнопками, а оснащений NFC-ридером. Всередині «чорної скрині», як назвали новий пристрій його виробники, установлено сейф першого класу захисту та необхідний мінімум електроніки. Перші безконтактні банкомати встановлено в офісах ПриватБанку, а в першому півріччі 2015 року банк готовий розпочати промислові поставки революційних банкоматів власної розробки.

 
вул. Грушевського, 1д, м. Київ 01001, Україна
Phone: (380) 562-390-000
Fax: (380) 562-390-271
E-mail:
Web:

Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK
  

Achtung! Please be polite! Although that modertors of this web-portal are excessively democratic, any unethical, unqotable or just rude expressions, which abuse other visitors of this web site, can be deleted. Also will be deleted any spam and public comments with private phone numbers.